Γιαννακόπουλος κατά ΕΟΚ: «Πού είναι τα κλιμάκια ώστε να μην χρειαστεί να κάνουμε Έλληνα τον Γουόκαπ, τον Ντόρσεϊ και τον Φαλ;»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τα έβαλε για άλλη μία φορά με τη διοίκηση της ΕΟΚ και τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Λιόλιο, αυτή τη φορά με αφορμή την εθνική Ελλάδας, παρότι έχει προηγηθεί η πρόκριση στην Ολυμπιάδα μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θεωρεί πως αυτή δεν είναι μία επιτυχία που πρέπει να προβάλλεται τόσο σε σύγκριση με τα όσα έχει πετύχει η εθνική ομάδα στο παρελθόν, ενώ πρόσθεσε με ειρωνικό ύφος για τα κλιμάκια ώστε «να μην χρειαστεί να κάνουμε Έλληνα τον Γουόκαπ, τον Ντόρσεϊ και τον Φαλ».

Αναφέρεται βέβαια στους Γουόκαπ και Ντόρσεϊ έχοντας ξεχάσει ότι όποτε τους ζητήθηκε κι όποτε καλέστηκαν ήταν πάντοτε εκεί για την εθνική ομάδα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Κώστα Σλούκα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο κομμάτι της διαιτησίας ενώ έκανε ειδική αναφορά και στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό event που θα δει όλος ο κόσμος αλλά εγώ δεν θα μπορώ να πάω…».

Αναλυτικά τα όσα είπε σε ανάρτησή του στο Instagram:

«Προφανώς όλοι χαρήκαμε και πανηγυρίσαμε την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα. Όμως το να παρουσιάζεται αυτό σαν μια τεράστια επιτυχία όταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια κυνηγούσαμε χρυσά μετάλλια…. Το να λες απλά ότι πήγαμε στην Ολυμπιάδα δεν μπορεί να παρουσιάζεται όπως παρουσιάζεται σε όλα τα sites ως η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ. Από το ’87 και μετά έχουμε κάνει του κόσμου της επιτυχίες. Ένα.

Δύο. Και βέβαια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση μια πρόκριση στην Ολυμπιάδα να είναι σημαία σε όλη την εκστρατεία για τις εκλογές της ΕΟΚ που έρχονται. Γιατί για εμένα έχουν αποτύχει σε όλα τα άλλα κομμάτια. Που είναι οι Έλληνες παίκτες; Που είναι οι Ακαδημίες; Που είναι τα κλιμάκια ώστε να μην χρειαστεί να κάνουμε Έλληνα τον Γουόκαπ, τον Ντόρσεϊ, τον Ντάνστον, τον Φαλ, τον Μιλουτίνοφ, δεν ξέρω και εγώ ποιους άλλους είναι να κάνουμε Έλληνες. Άρα εκεί υπάρχει αποτυχία».

Και συνέχισε: «Επίσης στην ΕΟΚ είναι και το κομμάτι της διαιτησίας. Εγώ δεν θα την κρίνω. Την έκρινα και έχω τιμωρηθεί απ’ όλα τα όργανα της Ελλάδας. Εδώ πάω να κάνω το μεγαλύτερο event που έχει γίνει ποτέ αθλητικά και πολιτισμικά στο Καλλιμάρμαρο και δεν θα με αφήσουν να πάω να το παρακολουθήσω. Να τιμήσω τον πατέρα μου και ένα γεγονός στην Ελλάδα το οποίο θα δει όλος ο κόσμος. Θα φωνάξουμε τον κομισάριο του ΝΒΑ, παίκτες από το ΝΒΑ, αστέρες του Παναθηναϊκού, αλλά εγώ δεν θα μπορώ να πάω. Γι’ αυτό δεν θα την κρίνω.

Όμως θυμάμαι τον θεσμό, τον πρόεδρο, να λέει ότι δεν θα ξανακλάψει παιδάκι. Εγώ είδα στον και 4ο τελικό παιδιά να κλαίνε και σε πάρα πάρα πολλούς αγώνες να κλαίνε. Θα βγει να τοποθετηθεί ποτέ ή θα είναι κρυμμένος εκεί πάνω στο βουνό και δεν θα μιλάει για τίποτα; Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ακούσουμε ρε φίλε. Πέτυχες, δεν πέτυχες… Τι έχεις να πεις για όλα αυτά; Δεν είναι η Εθνική τώρα η κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Κάτσε!».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...