Ολλανδία – Αγγλία 1-2: Ο Γουότκινς «σκότωσε» στο 91′ τους Οράνιε και δεύτερος σερί τελικός στο Euro για τα Λιοντάρια

Η Αγγλία είναι για δεύτερη (και συνεχόμενη μάλιστα) φορά στην ιστορία της στον τελικό του Euro με υπέροχο γκολ του Όλι Γουότκινς στο 91' και το It's coming home θα μονοπωλήσει τα social media τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Κυριακής

Η Αγγλία βρίσκεται σε δεύτερο σερί τελικό Euro και έχει λόγο να ελπίζει πως αυτή τη φορά θα χαμογελάσει στο Βερολίνο. Με τον Όλι Γουότκινς να βρίσκει δίχτυα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Άγγλοι ολοκλήρωσαν σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Ολλανδία στο Ντόρτμουντ (1-2) και πέταξαν στον τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία με φόντο το πρώτο (και πολυπόθητο) ευρωπαϊκό τρόπαιο.

 

Τα Λιοντάρια μπορούν ξανά να ελπίζουν κι ας μην έχουν κάνει τις εμφανίσεις της Ισπανίας στη διοργάνωση. Έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, σε δεύτερο τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αυτή τη φορά ευελπιστούν πως θα την αξιοποιήσουν στο Βερολίνο (14/7, 22:00).

Κι όλα αυτά σε ένα ματς που πάλι μπήκε νωθρά και πάλι το πλήρωσε στο 7ο λεπτό. Ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν Τσάβι Σίμονς έκλεψε την μπάλα από τον Ράις και έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής για να στείλει την μπάλα στο δεξί παράθυρο της εστίας του Πίκφορντ.

 

Δεν κράτησε για αρκετή ώρα η χαρά των Ολλανδών παρότι στο 13′ ο Φερμπρούχεν είχε απάντηση στο δυνατό σουτ του Κέιν.

Τα Λιοντάρια ισοφάρισαν στο 18ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν (3ο του γκολ στο Euro 2024). Ο Άγγλος φορ κέρδισε το πέναλτι μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Ντάμφρις σε προσπάθεια που έκανε ο Ολλανδός για να βάλει κόντρα στο σουτ του επιθετικού της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Για τη φάση χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR ώστε ο διαιτητής να τσεκάρει την παράβαση και να υποδείξει το πέναλτι.

 

Η Ολλανδία δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια, βγήκε μπροστά και είχε δοκάρι με κεφαλιά του Ντάμφρις στο 30′ ενώ δοκάρι είχε και η Αγγλία στο 32′ με το τρομερό σουτ του Φόντεν εκτός περιοχής.

Νωρίτερα βέβαια είχε χαθεί τεράστια ευκαιρία από τον φορμαρισμένο μεσοεπιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι που με ατομική ενέργεια από πλάγια θέση νίκησε τον Φερμπρούχεν, όχι όμως και τον Άκε που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή κρατώντας το 1-1 στα πρώτα 45′.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ρυθμό και τις ευκαιρίες του πρώτου, με την Ολλανδία να έχει τον πρώτο λόγο σε κυκλοφορία μπάλας και φάσεις, οι οποίες προήλθαν κυρίως από στημένες μπάλες.

Στο 65′ ο Φαν Ντάικ υποχρέωσε σε σπουδαία επέμβαση τον Πίκφορντ, ενώ σε επόμενη εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στην κεφαλιά του Ντάμφρις έφυγε ψηλά άουτ. Το σουτ του Σίμονς στο 78′ δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Άγγλο τερματοφύλακα, με τα Λιοντάρια να ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους.

Ο Πάλμερ βελτίωσε πολύ την εικόνα τους και οι Άγγλοι έψαχναν αυτή τη μία στιγμή για να μην παίξουν παράταση για τρίτο σερί νοκ άουτ. Με το χρονόμετρο να κυλά αντίστροφα, τα Λιοντάρια βρήκαν την ευκαιρία και την αξιοποίησαν για να πετάξουν στον τελικό, με μια χρυσή αλλαγή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τον Όλι Γουότκινς της Άστον Βίλα.

Ο Πάλμερ τροφοδότησε με τρομερό τρόπο τον Γουότκινς που ξέφυγε από τον Ντε Φράι και με φανταστικό τελείωμα κάτω από τα πόδια του Φερμπρούχεν για το 1-2 που έστειλε την Αγγλία σε δεύτερο σερί τελικό Euro!

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις (90+4′ Ζίρκζι), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Ράιντερς, Σίμονς (90+4′ Μπρόμπι), Μάλεν (46′ Βέγκχορστ), Ντεπάι (35′ Φίρμαν), Χάκπο

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (46′ Σο), Μέινου (90+3′ Κόνσα), Ράις, Μπέλιγχαμ, Φόντεν (81′ Πάλμερ), Σάκα (90+3′ Γκάλαχερ), Κέιν (81′ Γουότκινς)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...