Μαρινάκης στη Γ.Σ. της Super League: «Αυτός είναι ο σχεδιασμός της τριετίας, πάμε να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε τους στόχους της επόμενης τριετίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο με στόχο την αναβάθμισή του στην Ευρώπη αλλά και τη γενικότερη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας

Τους στόχους της επόμενης τριετίας έθεσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην έκτακτη Γ.Σ. της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης και εξήγησε πως στόχος είναι η γενικότερη αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου κάτι που μπορεί να αποτυπωθεί και στην Ευρώπη μετά την επιτυχία του Ολυμπιακού στο Conference.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για μια νέα μέρα στην ΕΠΟ άρα θα υπάρξει καλύτερη συνεννόηση. Χορηγίες, κεντρική τηλεοπτική διαχείριση και οικονομικές διορθώσεις είναι μόνο μερικοί από τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του στη ΓΣ της Super League:

«Θα ήθελα να πω στο σώμα της γενικής συνέλευσης μερικά πράγματα για τους στόχους και το μέλλον του Συνεταιρισμού.

Νομίζω η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από μια ελληνική ομάδα, δεν έχει σχέση αν είναι ο Ολυμπιακός, είναι ένα σημάδι ότι όλοι μπορούμε καλυτέρα, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί καλύτερα. Και για να το αναβαθμίσουμε, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί.

Νομίζω ότι βοηθάει ότι πάμε σε μια νέα μέρα και με την ΕΠΟ, την ομοσπονδία και πλέον θα μπορούμε να συνεννοηθούμε για βασικά ζητήματα.

Δε δέχομαι να είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο στις θέσεις 15-20 του UEFA ranking, όταν μπορεί να είναι στις πρώτες 12 θέσεις και αυτό είναι βασικός στόχος μας.

Δεν είναι δυνατόν το πρωτάθλημα για παράδειγμα της Αυστρίας να έχει αποτίμηση οικονομική 50-60 εκατομμύρια πάνω από το ελληνικό.

Να μιλήσουμε λοιπόν για το σχεδιασμό της επόμενης τριετίας.

Αλλαγή του φορμάτ της λίγκας για ενα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μέσα στα επόμενα χρόνια η σούπερ λιγκ να εντάξει και μια σούπερ λιγκ 2 με 15 ομάδες συν τις 3 β ομάδες στην οποία θα αγωνίζονται ομάδες με πραγματικούς ιδιοκτήτες και κριτήρια αυστηρά για γήπεδα, προπονητικό, μετοχικό κεφάλαιο κλπ.

Η Ελλάδα να βρεθεί στο τοπ 12 του ranking της UEFA

Να βρεθούν πόροι και τρόποι ώστε το Ελληνικό Πρωτάθλημα να έχει καινούρια γήπεδα όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα που είναι παρόμοια με εμάς στην Ευρώπη

Μεγιστοποίηση της αξίας των Ελλήνων προπονητών και ποδοσφαιριστών

Απομάκρυνση από το σώμα του ποδοσφαίρου, παραβατικών και στοιχηματζήδων με την ύπαρξη συγκεκριμένων κριτηρίων συμμετοχής για τις ομάδες.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για τη μοίρα του σε όλους τους τομείς με την αναβάθμιση των υπηρεσιών της λίγκας αλλά και την μέγιστη αυτονομία σε βασικούς άξονες στα πρότυπα της Premier League ώστε να φτάσουμε γρήγορα στα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ένα αυτόνομο και δυνατό οικονομικό πρωτάθλημα συμφέρει και την Ομοσπονδία (ΕΠΟ) αφού θα φέρει έσοδα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και την Εθνική ομάδα.

Ενεργοποίηση της Επαγγελματικής Διαιτησίας σε συνεργασία με την ΚΕΔ και με απ ευθείας ανάθεση σε ότι αφορά στα πρόσωπα από την UEFA και με ανθρώπους όπως έχω ξαναπεί που οι Έλληνες παράγοντες ούτε θα ξέρουν, ούτε θα μάθουν.

Και κάτι που ξέρω πως σας αφορά όλους, μας αφορά όλους, η οικονομική άνθηση του συνεταιρισμού και οι νέοι πόροι για τις ομάδες. Και εδώ θα σταθώ λίγο παραπάνω.

-Η Σούπερ Λιγκ εκτός από τον κεντρικό χορηγό, θα χρειαστεί και την Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση ώστε να βελτιστοποιήσουμε το έσοδο για όλους. Τα χρήματα που δίνονται σε όλη την Ευρώπη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι απείρως περισσότερα και θα τα διεκδικήσουμε πλέον και στην Ελλάδα.

-Στον επόμενο χρόνο και για την Σουπερ Λιγκ 2, θα υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο που πιστεύω ότι θα βρούμε κοντά στα 4-5 εκατομμύρια, ξεχωριστό από αυτό που θα έχει η Σούπερ Λιγκ.

-Χορηγίες σε όλους τους τομείς που θα αλλάξουν το τοπίο αφού όλη η Λίγκα θα γίνει ένα νέο προϊόν.

-Μεγαλύτερη ενίσχυση από τον Φόρο του Στοιχήματος

-Σημαντικότερες οικονομικές διορθώσεις και τομές στις οικονομικές σχέσεις με ΕΠΟ

-Δικαιότερη φορολόγηση και εξορθολογισμός των οικονομικών σχέσεων με την Πολιτεία»

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...