Πάτρα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορες ενεργές εστίες μέσα σε καμένη έκταση.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 95 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 29 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, κατά περιόδους, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν από την έναρξη της φωτιάς μηχανήματα έργου και υδροφόρες του Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ.

Η αρχή της πυρκαγιάς και το Καραμανδάνειο

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Γηροκομειό, της Πάτρας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Επίσης, έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε, αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν προληπτικά κάτοικοι της περιοχής,

Ειδικότερα, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνέχειες ρίψεις νερού δέκα εναέρια μέσα.

Επίσης, εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γηροκομειό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μικροί ασθενείς μεταφέρονται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, ο «Άγιος Ανδρέας».

Μηνύματα 112 στους κατοίκους Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα, Εγλυκάδα

Ακόμα, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Νέα μηνύματα, μέσω του 112, εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομειό, Αρόη και Παγώνα στην Πάτρα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής Γηροκομειό καλούνται να μετακινηθούν προς την Εγλυκάδα, στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, ενώ οι κάτοικοι της Αρόης και της Παγώνας καλούνται να μετακινηθούν προς την Πάτρα. Μήνυμα 112 εστάλη και στους κατοίκους της περιοχής, Εγλυκάδα, με το οποίο καλούνται να απομακρυνθούν προς την πόλη της Πάτρας.

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας έχουν μεταφερθεί και παραμένουν οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου, «Μέριμνα», τα οποία έχουν εκκενωθεί, λόγω της φωτιάς.

Η μεταφορά των τροφίμων έγινε με ευθύνη του δήμου Πατρέων και την συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ είναι σε ετοιμότητα η δομή αστέγων του δήμου για την φιλοξενία πολιτών από τις περιοχές που πλήττονται από την φωτιά.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...