33.4 C
Athens

Οριστική η τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Ντεμιράλ

Επιβεβαιώθηκε από την UEFA η ποινή του Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο αγώνων από το Euro, ως αποτέλεσμα του φασιστικού χαιρετισμού μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχε στη νίκη επί της Αυστρίας στη φάση των 16.

Ο πανηγυρισμός του αμυντικού της Αλ Αχλί, που παραπέμπει στην ακραία εξτρεμιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, η οποία διέταξε έρευνα για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Ντεμιράλ για τον φασιστικό χαιρετισμό: Απίστευτα περήφανος που είμαι Τούρκος

Το διοικητικό όργανο της UEFA αναγκάζει τον Ντεμιράλ να πληρώσει την επιλογή του να δηλώσει με αυτόν τον τρόπο την «τουρκική περηφάνια του», όπως δήλωσε ο ίδιος, τιμωρώντας τον «για παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς, για χρήση αθλητικών εκδηλώσεων για εκδηλώσεις μη αθλητικού χαρακτήρα και για δυσφήμιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου».

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, η Τουρκία θα αναγκαστεί να αγωνιστεί χωρίς τον 26χρονο διεθνή στον προημιτελικό με την Ολλανδία, ενώ θα στερηθεί των υπηρεσιών του και σε περίπτωση πρόκρισης στα ημιτελικά.

Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέβαλε ήδη ένσταση, η οποία θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί το επόμενο 24ωρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς