33.4 C
Athens

Επίσημα στη Ρεάλ για ακόμη πέντε χρόνια ο Ταβάρες

Δεν το κουνάει από τη Μαδρίτη ο Έντι Ταβάρες, με τη Ρεάλ να ανακοινώνει σήμερα (5/7) την πενταετή επέκταση της συνεργασίας με τον θηριώδη σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Η μηχανή της Βασίλισσας έχει πάρει μπροστά και μετά τον Μάριο Χεζόνια που η παραμονή του ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, κρατάει στη Μαδρίτη και τον Ταβάρες. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, ωστόσο η MARCA είχε αποκαλύψει στα τέλη Μαΐου πως ο θηριώδης σέντερ θα εισπράξει περισσότερα από 5.000.000 ευρώ μεικτά (περίπου 3.000.000 καθαρά), ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει δώσει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης στο μπασκετικό τμήμα.


Να θυμίσουμε πως προς το τελευταίο κομμάτι της περασμένης σεζόν τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Ταβάρες ήταν πολλά και στην Ισπανία θεωρούσαν αρκετά πιθανό το σενάριο να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

Με τη φανέλα της Ρεάλ ο MVP του Final Four του 2023 μετρά τρία πρωταθλήματα, δύο EuroLeague, έξι Super Cup Ισπανίας και δύο Κύπελλα ενώ έχει αναδειχθεί και κορυφαίος αμυντικός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση τρεις φορές και έχει συμπεριληφθεί από τρεις φορές στην κορυφαία πεντάδα σε εγχώριο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Ταβάρες είχε 9,4 πόντους, 6,9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1,7 κοψίματα μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ μέτρησε 9,4 πόντους, 6,5 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 1,5 κοψίματα μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής στη EuroLeague.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς