26.3 C
Athens

Αργεντινή – Εκουαδόρ 1-1 (4-2 πεν.): Ο κέρβερος Μαρτίνες το έκανε ξανά, στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα η Αλμπισελέστε

Ο φοβερός και τρομερός Εμιλιάνο Μαρτίνες αρνείται να χάσει στα πέναλτι και η Αργεντινή είναι στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα

Μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα με ήρωα για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια τον Εμιλιάνο Μαρτίνες πανηγύρισε η Αργεντινή.

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Αργεντινή και το Εκουαδόρ (1-1) ήταν συγκλονιστικό και οι δύο ομάδες δεν έλυσαν τις διαφορές τους στο 90λεπτο (δεν υπάρχει παράταση στα προημιτελικά και στα ημιτελικά στο Κόπα Αμέρικα), με το ματς να πηγαίνει έτσι στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έκανε για ακόμη μία φορά τη διαφορά κι έστειλε την Αργεντινή στα ημιτελικά. Ο 31χρονος τερματοφύλακας συνεχίζει να γράφει ιστορία καθώς με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας έχει αντιμετωπίσει συνολικά 24 εκτελέσεις πέναλτι και έχει δεχθεί μόλις τα 12, κρατώντας την εστία του ανέπαφη στο 50%. Από αυτά τα 12 πέναλτι έχει πιάσει τα 9, 2 έχουν καταλήξει άουτ και 1 στο δοκάρι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Όσον αφορά το ματς, η παγκόσμια πρωταθλήτρια προηγήθηκε με τον Λισάντρο Μαρτίνες στο 35′. Στο 62′ το Εκουαδόρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια με τον Βαλένσια, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Ήρωας για το Εκουαδόρ ο Γεμπόα που ισοφάρισε στο 91′ και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί τα πάντα άρχισαν άσχημα για την Αργεντινή καθώς ο Μέσι αστόχησε, αλλά στη συνέχεια ο Μαρτίνες ανέλαβε ξανά δράση και η Αλμπισελέστε πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-0 Άστοχος ο Μέσι

0-0 Ο Μαρτίνες αποκρούει το πέναλτι του Μένα

1-0 Εύστοχος ο Άλβαρες

1-0 Ο Μαρτίνες αποκρούει το πέναλτι του Μίντα

2-0 Εύστοχος ο ΜακΆλιστερ

2-1 Εύστοχος ο Γεμπόα

3-1 Εύστοχος ο Μοντιέλ

3-2 Εύστοχος ο Καϊσέδο

4-2 Εύστοχος ο Οταμέντι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς