33.1 C
Athens

Ρουσουβουόρι – Τσιτσιπάς 3-1: Σοκαριστικός αποκλεισμός στον δεύτερο γύρο του Wimbledon

Ο Φινλανδός και νούμερο 87 της παγκόσμιας κατάταξης προκρίθηκε για πρώτη φορά σε 3ο γύρο Grand Slam αποκλείοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά που απογοήτευσε στο Wimbledon

Το γρασίδι δεν είναι η επιφάνεια που του ταιριάζει κι αυτό αποδείχθηκε και την Τετάρτη (4/7) στο Λονδίνο καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 11) γνώρισε σοκαριστικό αποκλεισμό στον δεύτερο γύρο του Wimbledon από τον Εμίλ Ρουσουβουόρι με 3-1 σετ (7-6, 7-6, 3-6, 6-3) μετά από μια απογοητευτική εμφάνιση.

Ο Φινλανδός (νούμερο 79) για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε 3ο γύρο τουρνουά Grand Slam ενώ πανηγύρισε την παρθενική φετινή του νίκη απέναντι σε τενίστα της πρώτης 20άδας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ασταθή εικόνα ειδικά στα δύο πρώτα σετ που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ και ο Ρουσουβουόρι έθεσε τις βάσεις με το 2-0 (7-6, 7-6) για να πάρει τη νίκη.

Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και μείωσε εύκολα σε 2-1 σετ ωστόσο αποδείχθηκε μια απλή αναλαμπή αφού στη συνέχεια ο 25χρονος Φινλανδός αρκετά εύκολα πήρε το τέταρτο σετ και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Wimbledon.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς