«Είμαστε ομάδα νικητών»: Ο Σπανούλης είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια για την εθνική ενόψει Σλοβενίας

Η εθνική ομάδα βγάζει υγεία, χημεία και πνεύμα νικητή στο παρκέ και ο Βασίλης Σπανούλης φρόντισε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει του μεγάλου ημιτελικού του Σαββάτου με τη Σλοβενία, με το βλέμμα στο Παρίσι

Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν υπάρχει καλύτερη λέξη για να περιγράψει κανείς την εθνική Ελλάδας στα παιχνίδια με Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο για τους ομίλους του προολυμπιακού τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε ακριβώς τι θέλει και ότι γνωρίζει πως θα το πάρει στα πρώτα δύο παιχνίδια της διοργάνωσης.

Σίγουρα τα μεγέθη των αντιπάλων μικρότερα, ωστόσο το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη έβγαλε χημεία και υγεία στο παρκέ, κάτι που δεν αλλάζει ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι αντίπαλος.

Ο στόχος για επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλος όπως και το διάστημα της απουσίας (από το 2008), όμως οι Έλληνες διεθνείς δείχνουν να το διαχειρίζονται άψογα χάρη στην τεράστια εμπειρία των περισσοτέρων και φυσικά στον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου, τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή προσπαθεί και έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να περάσει στην ομάδα το DNA του νικητή. Κι όχι μόνο στους παίκτες αλλά και σε όλες τις ομάδες που θα βρουν απέναντι τους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τις δηλώσεις μετά το παιχνίδι με την Αίγυπτο να δείχνουν πως θέλει να στείλει το μήνυμα.

«Είμαστε μια ομάδα νικητών και δε φοβόμαστε κανέναν», ήταν μερικά από τα λόγια του, τα οποία ήταν η συνέχεια της ομιλίας προς τους παίκτες πριν την έναρξη του προολυμπιακού τουρνουά, όπου τους είχε πει: «Δεν υπάρχει καμία πίεση. Πίεση έχει αυτός που δεν έχει προπονηθεί καλά, που δεν έχουν καλή χημεία, που είναι ανασφαλείς. Εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Το δείξαμε και στα φιλικά, το δείχνουμε και στις προπονήσεις. Είμαστε εδώ, να παίξουμε το μπάσκετ, να κερδίσουμε και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».


Η άμυνα μοιάζει το δυνατό σημείο της Ελλάδας και όλοι στέκονται σε αυτό, αλλά στην πρεμιέρα κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία είχε μεγάλο ενδιαφέρον το ότι έβλεπες μετά από πολύ καιρό μια ομάδα να παίζει με τον Γιάννη και όχι για τον Γιάννη.

Όλοι οι παίκτες βάζουν το λιθαράκι τους και για αυτό πονάει ακόμη παραπάνω η απουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο από τη συνέχεια του τουρνουά εξαιτίας τραυματισμού. Ας ελπίσουμε αυτό να μην επηρεάσει, με τον Βασίλη Σπανούλη πάντως να έχει δείξει πως μπορεί να διαχειριστεί προβλήματα και να τα ξεπεράσει.

Ραντεβού λοιπόν με τη Σλοβενία το Σάββατο (6/7, 17:30), με ευχή όλων να μην είναι το τελευταίο παιχνίδι της Ελλάδας στο προολυμπιακό και να ακολουθήσει ο μεγάλος τελικός της Κυριακής για την πολυπόθητη επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον μεγαλύτερο στόχο των τελευταίων ετών για την «επίσημη αγαπημένη».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Έλειπε το μαχητικό μας πνεύμα, θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε λόγο για έλλειψη μαχητικού πνεύματος της ομάδας του που αποτυπώθηκε στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Φενέρμπαχτσε

Μπαρτζώκας για Γιασικεβίτσιους: «Απολύτως ασεβές να μου επιτεθεί όταν πήγαινα να του δώσω το χέρι μου»

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη λήξη του...

Φενέρ – Ολυμπιακός: Ο εριστικός Γιασικεβίτσιους προκάλεσε επεισόδιο με Μπαρτζώκα (vid)

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν είναι ο πιο ήρεμος άνθρωπος...

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 82-71: Επιθετικό μπλακ άουτ στην 4η και ξεκίνημα με το αριστερό στην Πόλη

Οι Ερυθρόλευκοι απέτυχαν να βρουν λύσεις από μακριά, το ξύλο της Φενέρ στον Βεζένκοφ τον έβγαλε εκτός ρυθμού και το συνολικό επιθετικό βραχυκύκλωμα στην 4η περίοδο έφερε στους ελλιπείς Πειραιώτες μια ήττα εντός προγράμματος - Με 20 παραπάνω ριμπάουντ οι Τούρκοι ήταν σχεδόν αδύνατον να χάσουν το ματς

Μεγάλη αγωνία για Γουίλμπεκιν: Αποχώρησε υποβασταζόμενος μετά από τραυματισμό στο γόνατο (vid)

Πολύ άτυχος υπήρξε ο Σκότι Γουίλμπεκιν περίπου 1'30" πριν...

Παναθηναϊκός: 40.000 δωρεάν προσκλήσεις για Τσέλσι σε όσους αγοράσουν εισιτήριο με Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση μετά τα...

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου το πρώτο ντέρμπι της Basket League

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 20:15 θα διεξαχθεί στο...

Παρί – Ερυθρός Αστέρας 77-80: Αγχωτική νίκη με Νέντοβιτς και Κάνααν

Η ιστορική βραδιά της νεοεμφανιζόμενης στη Euroleague, Παρί, λίγο...

Γιασικεβίτσιους: Έχω καλή σχέση με τον Μπαρτζώκα, αλλά είναι απαράδεκτο να μου υποδεικνύει πώς θα κοουτσάρω

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρέθηκε στο επίκεντρο για την απαράδεκτη...

Μαρσέιγ – Ανζέ 1-1: Πέταξε δύο βαθμούς κόντρα στην ουραγό

Η Στρασμπούρ ήταν εκείνη που έσπασε το αήττητο της...

Μπαρτζώκας: Έλειπε το μαχητικό μας πνεύμα, θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε λόγο για έλλειψη μαχητικού πνεύματος της ομάδας του που αποτυπώθηκε στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Φενέρμπαχτσε