26.6 C
Athens

«Ήταν εκτός εαυτού, με εξύβρισε και με απείλησε», λέει ο υπάλληλος του αεροδρομίου για το επεισόδιο με Αυγενάκη

Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο 22χρονος υπάλληλος του αεροδρομίου στον οποίο επιτέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τη δική του περιγραφή για το επεισόδιο σε βάρος του με δράστη τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη έκανε στη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο υπάλληλος του «Ελ.Βενιζέλος» που δέχθηκε την επίθεση.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο υπάλληλος είπε για τον διαγραφέντα από τη ΝΔ βουλευτή ότι «ήταν εκτός εαυτού».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο υπάλληλος πρόσθεσε στη μήνυσή του σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη ότι «με εξύβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία».

Η μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη υποβλήθηκε την Τετάρτη και αφορά το βίαιο επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής.

Η έγκληση αφορά τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής, αδικήματα που διώκονται κατ’ έγκληση, απαιτείται δηλαδή μήνυση από τον παθόντα.

Ο νεαρός υπάλληλος είχε ενημερωθεί από τους αστυνομικούς που είχαν επέμβει στην υπόθεση την περασμένη Παρασκευή ότι είχε το δικαίωμα να κάνει μήνυση, εκείνος είχε επιφυλαχθεί για την άσκηση του δικαιώματός του και εν τέλει προχώρησε στην υποβολή της έγκλησης την Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή, οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα, με τα προς διερεύνηση αδικήματα να είναι βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης και παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Σχετικά με το περιστατικό μίλησε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημμογλίδου: «Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ ενός υπαλλήλου του αεροδρομίου και ενός βουλευτή. Υπήρξε αναφορά για “ασυλία” από την πλευρά του βουλευτή, όμως όχι όμως απειλή για μετάθεση, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν επίσημα».

Στο συμβάν αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, μέλος του ΟΣΕΥΠΕ, ο οποίος σχετικά με την καθυστέρηση ανάδειξης του περιστατικού είπε ότι εταιρεία πιθανώς δέχτηκε πιέσεις για να μην το αποκαλύψει τη μέρα που έγινε, προσπαθώντας να το αποκρύψει. «Βγήκε από τον γκισέ και εν εξάλλω απειλεί, φωνάζει και κλωτσάει καρέκλες», είπε ο κ. Καραγεωρακόπουλος, μεταφέροντας όσα του περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, τονίζοντας πως ολόκληρο το περιστατικό διήρκεσε 7 λεπτά και όχι μόνο τα λίγα δευτερόλεπτα που φαίνονται στο βίντεο.

«Το καλό είναι ότι υπάρχει οπτικό υλικό, το κακό είναι ότι δεν υπάρχει ακουστικό», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής και σχολίασε το ενδεχόμενο να φοβήθηκαν οι αστυνομικοί σε περίπτωση που ευσταθεί η φήμη περί απειλών μετάθεσης και για αυτό να μην το έγραψαν στην αναφορά.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, ο Λευτέρης Αυγενάκης διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με τον ίδιο να παραμένει βουλευτής, καθώς δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς