24.7 C
Athens

Κλείδωσε η άφιξη του Ντάνι Γκαρθία στον Ολυμπιακό: Τότε έρχεται ο Βάσκος μέσος

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Ντάνι Γκαρθία προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Ο Ντάνι Γκαρθία αναμένεται να αποτελέσει την τρίτη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού μετά τους Μάρκο Στάμενιτς και Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο.

Οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν τον Βάσκο μέσο, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα για ιατρικά και υπογραφές το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουλίου στις 13:15.

Ο Βάσκος έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του και παρά τις κρούσεις από ισπανικές ομάδες όπως η Βαλένθια αλλά και από άλλες του MLS, ωστόσο η παρουσία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απλοποίησε τα πράγματα ώστε ο πολύπειρος χαφ με τη μεγάλη θητεία στα γήπεδα της La Liga να έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός γνωρίζει πολύ καλά τον 34χρονο συμπατριώτη του από την κοινή τους πορεία στην Έιμπαρ, με τη φανέλα της οποίας ο Γκαρθία κατέγραψε συνολικά 223 συμμετοχές, με απολογισμό 3 γκολ και 5 ασίστ.

Σημειώνεται πως στις τρεις σεζόν με τον Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία της Έιμπαρ, ο Ντάνι Γκαρθία είχε την πρώτη περίοδο (2015-16) 35 παιχνίδια, τη δεύτερη (2016-17) 38 ματς, ένα τέρμα και μία ασίστ και την τρίτη (2017-18) 32 αγώνες και μία ασίστ.

Την περασμένη σεζόν ο Ισπανός μέσος πανηγύρισε το Κύπελλο Ισπανίας έχοντας 18 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά με την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε μέτρησε την τελευταία εξαετία 194 συμμετοχές με ένα γκολ και επτά ασίστ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς