25.2 C
Athens

ΑΕΚ – Μπέρσχοτ 3-0: Άφησε πίσω την 6άρα με κεφάτο Ζίνι, αγωνία για Φερνάντες

Τη νίκη πανηγύρισε στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας η ΑΕΚ που επικράτησε με 3-0 Μπέρσχοτ.

Ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε να δει αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές του μετά τη βαριά ήττα με 6-0 στο πρώτο φιλικό από την Άλκμααρ. Φυσικά πάνω απ’ όλα ήθελε να δουλέψει πράγματα και να τεστάρει αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές καθώς τα κενά στο ρόστερ της Ένωσης είναι ακόμη μεγάλα.

Το φιλικό παιχνίδι κόντρα στους Βέλγους είχε διάρκεια 120 λεπτών (τέσσερα 30λεπτα), με την ΑΕΚ να βγάζει περισσότερη ενέργεια και καλύτερη εικόνα στο πρώτο του διάστημα. Εκεί πήρε γρήγορο προβάδισμα δύο τερμάτων, με τους Γαλανόπουλο και Ζίνι να πετυχαίνουν τα πρώτα γκολ της σεζόν.

Αρχικά ο Γαλανόπουλος σκόραρε μέσα από την περιοχή μετά από ωραία ομαδική συνεργασία στο 9′.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ζίνι εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των Βέλγων να απομακρύνουν την μπάλα από την άμυνα και σκόραρε από κοντά για το 2-0.

Ο 22χρονος επιθετικός από την Ανγκόλα ήταν και ο πιο κεφάτος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, καθώς πέρα από το γκολ δημιούργησε αρκετές καταστάσεις και είχε κι άλλες ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να πετύχει κάποιο άλλο τέρμα.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές περνούσαν στο γήπεδο από τον Ματίας Αλμέιδα. Ένας από αυτούς ήταν που πέτυχε το τρίτο γκολ για τους Κιτρινόμαυρους.

Η Ένωση αναπτύχθηκε ωραία από την πίσω γραμμή και έβγαλε όμορφη αντεπίθεση που τελείωσε με τον Γκολφίνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 77′ για το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στα αρνητικά για την ΑΕΚ ο τραυματισμός του Πάολο Φερναντές στα πλευρά που ήρθε στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον εξτρέμ της Ένωσης να γίνεται αναγκαστική αλλαγή και να υπάρχει αγωνία για την κατάσταση του.

ΑΕΚ: Θεοχάρης, Ρότα, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Ελίασον, Φερνάντες (50′ Μαχαίρας), Ζίνι, Γκαρσία.

Μετά το 60 έπαιξαν οι: Αγγελόπουλος, Ραντόνια, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Πήλιος, Ρουκουνάκης, Φοφανά, Κάτσικας, Γκολφίνος, Μαχαίρας, Θεοδωρίδης και Κανελλόπουλος.

ΜΠΕΡΣΧΟΤ: Ματίγιας, Τσιμάγνκα, Ματάις, Κωνσταντόπουλος, Βέιμανς, Μισέ, Κάγκρο, Βαν Χίμπεεκ, Ελ Γκράφελ, Ρέινερς, Κεϊτά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς