30.2 C
Athens

Η Ελλάδα μπαίνει στη μάχη του προολυμπιακού με μοναδικό στόχο την επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η εθνική Ελλάδας μπαίνει στη μάχη του προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί την προσπάθεια επιστροφής σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008

Στη μάχη του προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ ρίχνεται απόψε (3/7, 21:00) η εθνική Ελλάδας όπου θα βρει απέναντι της στην πρεμιέρα τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Αυτό θα είναι το δεύτερο παιχνίδι στο τουρνουά για την αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η οποία στο παιχνίδι που άνοιξε τη διοργάνωση επικράτησε με 90-77 απέναντι στην Αίγυπτο.

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός για την εθνική ομάδα και αυτός δεν είναι άλλος από την επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, όταν το 2008 κατέλαβε την 5η θέση στο Πεκίνο.

Κάπως έτσι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να ξεκινήσει με νίκη σήμερα κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία στον δρόμο προς το Παρίσι. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και είχε την ευκαιρία να δουλέψει όλα όσα ήθελε στις τελευταίες φιλικές αναμετρήσεις πριν το μεγάλο τουρνουά.

Μάλιστα στο τελευταίο φιλικό κόντρα στις Μπαχάμες για το τουρνουά Ακρόπολις πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έδειξε πανέτοιμος να ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας.

Στις τελευταίες προπονήσεις πριν την έναρξη του τουρνουά ο Βασίλης Σπανούλης θέλησε να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του και τους μίλησε, εξηγώντας πως δεν υπάρχει καμία πίεση.

«Δεν υπάρχει καμία πίεση. Πίεση έχει αυτός που δεν έχει προπονηθεί καλά, που δεν έχουν καλή χημεία, που είναι ανασφαλείς. Εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Το δείξαμε και στα φιλικά, το δείχνουμε και στις προπονήσεις. Είμαστε εδώ, να παίξουμε το μπάσκετ, να κερδίσουμε και να πάρουμε αυτό που θέλουμε», ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού.


Πρεμιέρα λοιπόν για την Ελλάδα σήμερα στις 21:00 κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία. Να θυμίσουμε πως στον όμιλο της εθνικής μας βρίσκεται επίσης η Αίγυπτος, ενώ ο άλλος όμιλος αποτελείται από Σλοβενία, Κροατία και Νέα Ζηλανδία, με τους Κροάτες χθες να κάνουν ιδανική πρεμιέρα επικρατώντας άνετα των Σλοβένων.

Η δωδεκάδα της εθνικής Ελλάδας: Τόμας Γουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νικ Καλάθης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο και Ντίνος Μήτογλου

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς