22.5 C
Athens

Τάρο – Τσιτσιπάς 0-3: Υπέταξε τον Ιάπωνα σε σούπερ πρεμιέρα στο Wimbledon

Το καλύτερο ξεκίνημα έκανε στο φετινό Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 11) ο οποίος επικράτησε με 0-3 σετ (6-7, 4-6, 5-7) του Ντανιέλ Τάρο (νούμερο 84) με τον οποίο συναντήθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά τη σκληρή επιφάνεια του Τόκιο το 2018.

Ο Έλληνας πρωταθλητής περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από το ζευγάρι Εμίλ Ρουσουβουόρι – Μακένζι ΜακΝτόναλντ στον δεύτερο γύρο του πιο ιστορικού γκραν σλαμ, σε μια επιφάνεια που τον δυσκολεύει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Ο 26χρονος μπήκε εντυπωσιακά στην αναμέτρηση και με μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ βρέθηκε στο 4-1. Ο Τάρο απάντησε με σερί 3-0 και οι δύο πρωταθλητές πήγαν μαζί στο τάι μπρέικ εκεί όπου ο Τσιτσιπάς έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία και με 6-7 έκανε το 0-1 στα σετ.

Στο δεύτερο, ο Έλληνας αθλητής ανέβασε την απόδοσή του και με μπρέικ στο τρίτο γκέιμ έφτασε άνετα στο 0-2 με 4-6. Ο Ιάπωνας προσπάθησε να αντεπιτεθεί, κράτησε το σερβίς του αλλά στο προτελευταίο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ και πανηγύρισε την πρόκριση με 5-7 σε μια αναμέτρηση για τον πρώτο γύρο που κράτησε δύο ώρες και τριάντα λεπτά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς