27.1 C
Athens

Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ: Ο Ντιόγκο Κόστα είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ως το πιο καλά κρυμμένο μυστικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που κόντρα στη Σλοβενία εμφανίστηκε χαρακτήρισε τον Ντιόγκο Κόστα ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Ο Ντιόγκο Κόστα έγραψε ιστορία στη δραματική πρόκριση της Πορτογαλίας απέναντι στη Σλοβενία στα πέναλτι μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έγινε ο πρώτος στην ιστορία των Euro που αποκρούει τρεις εκτελέσεις στη διαδικασία των πέναλτι αφού κανείς στο παρελθόν δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο.

Το επίτευγμα μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως το έκανε στα μόλις τρία που εκτέλεσαν οι Σλοβένοι. Ο 24χρονος σταμάτησε κατά σειρά τους Ίλιτσιτς, Μπάλκοβετς και Βέρμπιτς για το 3/3, με την Πορτογαλία χωρίς άγχος στη διαδικασία να προκρίνεται με 3-0.

Για όλα αυτά τον αποθέωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για τη συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νομίζω ότι κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών είχαμε πολλές ευκαιρίες και πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά. Γίνεται δύσκολο αν δεν σκοράρουμε πρώτοι. Ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε το πάθος μας, ότι η ομάδα μπορεί να κάνει τα πάντα και να κερδίσει. Τώρα θα έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, με μια εντελώς διαφορετική Γαλλία, και σήμερα είναι μια νύχτα που όλοι οι Πορτογάλοι Ο κόσμος αξίζει να πανηγυρίσει.

Νομίζω ότι το μυστικό της Πορτογαλίας είναι ο Ντιόγκο Κόστα. Είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και σήμερα εμφανίστηκε. Σήμερα νομίζω ότι μπήκε σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο».

Για τον Ρονάλντο: «Ο Ρονάλντο είναι μεγάλη προσωπικότητα και ήταν καθοριστικός για μας να ξεκινήσουμε με πέναλτι, ήταν αυτός που σημάδεψε τον δρόμο. Ήταν μια νίκη για την ένωση, για τα αποδυτήρια. Είναι ο αρχηγός μας και έδειξε ότι στη ζωή υπάρχουν δύσκολες στιγμές και ότι δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς