32.1 C
Athens

Reuters: «Εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων εξέφρασαν ενδιαφέρον να αποκτήσουν μειοψηφικό μερίδιο της EuroLeague»

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές έχει προσελκύσει η ECA (ΕuroLeague Commercial Assets), η εταιρεία που έχει στην κατοχή της τη EuroLeague και το EuroCup σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Reuters.

Το πρακτορείο ειδήσεων υποστηρίζει πως αρκετές εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων θέλουν να αποκτήσουν ένα μειοψηφικό μερίδιο, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οργανισμοί όπως η BC Partners, η EQT και η General Atlantic.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Reuters επικαλείται ασφαλείς πηγές μέσα από τις συγκεκριμένες εταιρείες, οι οποίες φέρονται να έχουν απευθυνθεί στις ομάδες-μετόχους.

Το πρακτορείο απευθύνθηκε σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης για να σχολιάσουν επίσημα τις πληροφορίες (το ίδιο και οι τρεις προαναφερθείσες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων) ωστόσο οι δύο ισπανικοί σύλλογοι αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

«Το ευρωπαϊκό μπάσκετ γνωρίζει ανάπτυξη κι αναζητά επένδυση ώστε να αυξήσει τα έσοδα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα στο οποίο τονίζεται πως η υπόθεση βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο ενώ η συνολική αξία της EuroLeague εκτιμάται στο 1,07 δις ευρώ!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς