32.1 C
Athens

Επίσημο: Παίκτης της Μπενφίκα ο Παυλίδης ως το 2029

Η Μπενφίκα ανακοίνωσε τον Βαγγέλη Παυλίδη από την Άλκμααρ με συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας και αστρονομική ρήτρα ύψους 100 εκατ. ευρώ

Πρώτος σκόρερ της Eredivisie (29 γκολ) τη σεζόν 2023/24, ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός ανακοινώθηκε από την Μπενφίκα ως το 2029 έπειτα από την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων και της συμφωνίας με την Άλκμααρ για την απόκτησή του.

Ο Ρότζερ Σμιντ (ως πρώην προπονητής της PSV) γνωρίζει τον διεθνή Έλληνα φορ και έχει πολύ καλή άποψη για τα πεπραγμένα του (33 γκολ και 6 ασίστ σε 46 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις) με τον… γάμο των δύο πλευρών να γίνεται πράξη στη φετινή μεταγραφική περίοδο.

Συνολικά με τη φανέλα της Άλκμααρ, ο Παυλίδης μέτρησε 80 γκολ και 27 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, προερχόμενος από τη Βίλεμ. Σημειώνεται πως στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Μπόχουμ (U17, U19 και 4 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα) και Ντόρτμουντ (δεύτερη ομάδα).

Για την απόκτησή του, η Μπενφίκα έδωσε το ποσό των 18 εκατ. ευρώ (θα φτάσει τα 20 εκατ. μαζί με τα bonus), με την Άλκμααρ να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης ύψους 10%. Η ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς