31.2 C
Athens

Αγγλία: Ο Μπέλιγχαμ της έδωσε το φιλί της ζωής αλλά έτσι δεν… έρχεται σπίτι

Η έμπνευση του Μπέλιγχαμ έδωσε παράταση ζωής στην Αγγλία που αν θέλει να έχει τύχη κόντρα στην εξαιρετική Ελβετία θα πρέπει να στρωθεί στη δουλειά και να μην ελπίζει σε... θαύματα

Η Αγγλία γλίτωσε ένα απίστευτο κάζο κόντρα στη Σλοβακία χάρη στον Τζουντ Μπέλιγχαμ, αλλά για πόσο ακόμα θα την κρατήσει αυτό μέσα στη διοργάνωση;

Η Αγγλία… αιμορραγεί. Τα Λιοντάρια ήταν με το ένα πόδι εκτός Euro, με τον Μπέλιγχαμ να δίνει το φιλί της ζωής με ένα απίστευτο γκολ στο 95′ και τον Χάρι Κέιν να ολοκληρώνει στην παράταση την ανατροπή για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Ωστόσο μπορεί αυτό να κάνει αισιόδοξους τους Άγγλους; Όσο ζει κανείς ελπίζει και όσο η Αγγλία είναι μέσα στο… κόλπο μπορεί να ονειρεύεται. Βέβαια αυτό δε λέει τίποτα από μόνο του, καθώς στις μέρες που μεσολαβούν μέχρι το Σάββατο (6/7) και το ματς με την Ελβετία θα πρέπει να πέσουν όλοι με τα μούτρα στη δουλειά.

Κάτι που δεν έκαναν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και οι ποδοσφαιριστές τους στις μέρες που είχαν μπροστά τους από το τέλος των ομίλων μέχρι το παιχνίδι με τη Σλοβακία. Όλοι περίμεναν με αγωνία να δουν στον αγωνιστικό χώρο μια Αγγλία που να έχει αφήσει πίσω της τις κακές εμφανίσεις, να έχει μάθει από τα λάθη της και όχι απλά να πάρει την πρόκριση αλλά να φωνάξει «είμαι εδώ»!

Αντ’ αυτού, το σύνολο του Σάουθγκεϊτ παρουσιάστηκε ξανά άνευρο και μπερδεμένο καθώς καταλάβαινε κανείς εύκολα πως δεν ήξερε τι ήθελε να κάνει μέσα στο γήπεδο. Μία ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς κάθετο παιχνίδι και ταχύτητα στα άκρα, παρά το γεγονός πως στη βασική ενδεκάδα βρισκόταν οι Φόντεν και Σάκα. Ταχύτητα στο παιχνίδι έδωσε ο Πάλμερ στο δεύτερο ημίχρονο, ο οποίος δεν έκανε κάποια μεγάλη ενέργεια αλλά η αμεσότητα που είχε στο παιχνίδι του βοήθησε την ομάδα του Σάουθγκεϊτ.

Μέχρι να έρθει το δεύτερο μέρος η Σλοβακία είχε εκμεταλλευτεί όλα τα παραπάνω και είχε πάρει δίκαιο προβάδισμα στο σκορ. Το γκολ των Σλοβάκων μπήκε στο 25ο λεπτό και φανέρωσε ακόμη ένα πρόβλημα της Αγγλίας.

Οι ποδοσφαιριστές του Σάουθγκεϊτ δεν έκαναν απολύτως τίποτα μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια και έδειχναν πελαγωμένοι από το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Το γεγονός πως βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ για πρώτη φορά στη διοργάνωση σε συνδυασμό με την ήδη κακή εικόνα τους αλλά και τις… μουρμούρες που είχαν ξεκινήσει από την κερκίδα, τους έκανε να περιμένουν απλά το σφύριγμα για να πάνε στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη αλλά αυτό θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή για τους Άγγλους αν θέλουν να έχουν τύχη απέναντι στην Ελβετία που σε αντίθεση με τα Λιοντάρια, είναι μια ομάδα που ξέρει πάρα πολύ καλά τι θέλει μέσα στο γήπεδο και πως να το πάρει!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς