25.2 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: Αποκλείστηκε στην ισοβαθμία το Μεξικό του Πινέδα, το Εκουαδόρ ακολούθησε στους «8» τη Βενεζουέλα

Δεν τα κατάφερε το Μεξικό του Ορμπελίν Πινέδα καθώς έμεινε στο 0-0 με το Εκουαδόρ, το οποίο πήρε στην ισοβαθμία χάρη στην καλύτερη συγκομιδή τερμάτων την πρόκριση στους «8» του Κόπα Αμέρικα.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον όμιλο με 4 βαθμούς μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία. Αυτή φυσικά δεν ευνόησε το Μεξικό που γνώρισε τον τέταρτο αποκλεισμό στις τελευταίες πέντε παρουσίες του στο Κόπα Αμέρικα. Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό καθώς στo 97′ το Μεξικό κέρδισε πέναλτι αλλά ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του μέσω VAR.

Πλέον, ο Ορμπελίν Πινέδα θα πάρει μερικές μέρες άδεια για τις απαραίτητες ανάσες και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ.

Αυτή που δεν είχε κανένα άγχος την τελευταία αγωνιστική ήταν η Βενεζουέλα που ήδη είχε εξασφαλίσει την πρόκριση της στους «8». Παρόλα αυτά επικράτησε εύκολα με 0-3 της Τζαμάικα χάρη στα γκολ των Μπέγιο, Ροντόν και Ραμίρες στο δεύτερο ημίχρονο και προκρίθηκε κάνοντας το απόλυτο (3/3).

Τα πρώτα δύο ζευγάρια των προημιτελικών έγιναν ήδη γνωστά, με το Εκουαδόρ να έχει την πιο δύσκολη αποστολή κόντρα στην Αργεντινή και τη Βενεζουέλα να αντιμετωπίζει τον Καναδά.

Τα ζευγάρια που έχουν σχηματιστεί μέχρι στιγμής στα προημιτελικά:

Αργεντινή – Εκουαδόρ (5/7,04:00)

Βενεζουέλα – Καναδάς (6/7, 04:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς