32.8 C
Athens

Ισπανία – Γεωργία 4-1: Με απολαυστική εμφάνιση στους «8», ακολουθεί τιτανομαχία με τη Γερμανία

Οι Ισπανοί πέτυχαν... 5 γκολ στο χορταστικό 4-1 επί της Γεωργίας, ισοπεδώνοντας την ομάδα του Κβαρατσχέλια που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το ανέλπιστο 0-1 από το αυτογκόλ του Λε Νορμάν - Την Παρασκευή ο μεγάλος προημιτελικός ανάμεσα στους τρομερούς Ίβηρες και τους οικοδεσπότες Γερμανούς

Η Ισπανία έχει δείξει ως τώρα πως όχι μόνο με τη φανέλα αλλά και με τις εμφανίσεις της μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Euro. Η Φούρια Ρόχα σαφέστατα ήταν το φαβορί απέναντι στη Γεωργία και το επιβεβαίωσε και στην πράξη παρότι δέχθηκε το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση.

 

Και τώρα, ετοιμάζεται για μια τεράστια μάχη με την οικοδέσποινα Γερμανία στους «8», σε ένα πολύ μεγάλο τεστ και για τις δύο ομάδες όπου δεδομένα ένα φαβορί θα αποχαιρετήσει. Η Ισπανία ξέσπασε με τεσσάρα (4-1) πριν το μεγάλο ντέρμπι και ετοιμάζεται για τα πολύ σπουδαία.

Η σταχτοπούτα της διοργάνωσης έκανε την υπέρβαση που βρέθηκε στην τελική φάση, προκρίθηκε στους «16» και έπεσε με το κεφάλι ψηλά, γνωρίζοντας πάντως το χειροκρότημα για την όλη της προσπάθεια.

Η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε ήταν κυριαρχική και κόντρα στη ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ παρότι δεν δέχθηκε ουσιαστικά φάση από τον αντίπαλο σε όλο το πρώτο μέρος.

Στο 18ο λεπτό ο Κακαμπάτζε έκανε τρομερή ενέργεια από τα δεξιά, γύρισε στην περιοχή και ο Λε Νορμάν στην προσπάθεια να απομακρύνει σημείωσε αυτογκόλ που έβαλε μια μικρή πίεση στην ομάδα του.

 

Η μπάλα έμεινε στα πόδια των Ισπανών που στο πρώτο μέρος δεν βρήκαν χώρους, ενώ οι Γεωργιανοί με φτερά στα πόδια από το γκολ και αρκετή ενέργεια στις αποσκευές τους δεν επέτρεψαν καθαρές ευκαιρίες στους παίκτες του Ντε Λα Φουέντε.

Ο Νίκο Γουίλιαμς ήταν ένα μόνιμο πρόβλημα για την άμυνα, προειδοποίησε στο 38′ και στο 41′ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ρόδρι που έπιασε με τη μία το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Μαμαρντασβίλι.

 

Το δεύτερο μέρος ήταν ισπανική υπόθεση. Στο πρώτο η Ισπανία είχε 75% κατοχή μπάλας (αυτό το ποσοστό διατήρησε και στο δεύτερο), 16 τελικές για 1xG και στο δεύτερο απογείωσε τα ποσοστά της με την ανατροπή να έρχεται σε λίγα λεπτά.

Ο Γιαμάλ στο 51ο λεπτό γέμισε στο δεύτερο δοκάρι από τα δεξιά, ο Ρουίθ πετάχτηκε και με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 2-1, με τους Γεωργιανούς πια να παραδίδουν πνεύμα και να μην κρατούν ελάχιστα την μπάλα.

 

Η ανατροπή (και η πρόκριση) ήρθε ουσιαστικά στο ρελαντί, με τον Νίκο Γουίλιαμς να βάζει τη σφραγίδα του. Ο Φαμπιάν Ρουίθ με βαθιά μπαλιά τον βρήκε στην κίνησή του πίσω από τη σέντρα, ο Βάσκος με μαγική κούρσα έφυγε απέναντι από τον Μαμαρντασβίλι – αφού απέφυγε έξοχα όποιον βρήκε μπροστά του – και με απίστευτο τελείωμα έκανε το 3-1.

 

Στην ισπανική παράσταση, εκείνος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Ντάνι Όλμο, ο οποίος στο 52ο λεπτό είχε αντικαταστήσει τον Πέδρι και έκανε κι αυτός άνω-κάτω τους Γεωργιανούς.

 

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ (81′ Νάβας), Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (66′ Γκριμάλδο), Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ (81′ Μερίνο), Πέδρι (52′ Όλμο), Γιαμάλ, Μοράτα (66′ Ογιαρθάμπαλ), Νίκο Γουίλιαμς

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (79′ Κβεκβεσκίρι), Κάσια, Ντβάλι, Λοτσοσβίλι (63′ Τσιταϊσβίλι), Τσακβετάτζε (63′ Νταβιτασβίλι), Κιτεϊσβίλι (41′ Αλτουνασβίλι), Κοτσορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Μικαουτάτζε (79′ Ζιβζιβάτζε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς