35.3 C
Athens

GP Αυστρίας: Πρώτη νίκη για τον Ράσελ μετά το 2022 σε συναρπαστικό αγώνα με απίστευτες ανατροπές

Ο Τζορτζ Ράσελ πήρε τη 2η και μακράν πιο αναπάντεχη νίκη της καριέρας του σε έναν απίθανο αγώνα με αμέτρητα συμβάντα και αποφάσεις να εκκρεμούν από τους αγωνοδίκες

Ο Τζορτζ Ράσελ θα τον θυμάται για πολύ καιρό αυτό τον αγώνα! Ο σταθερότατος (και φέτος) Βρετανός οδηγός της Mercedes θριάμβευσε στο GP Αυστρίας και αναδείχθηκε νικητής καταλαμβάνοντας την 1η θέση σε ένα συναρπαστικό αγώνα με συγκλονιστικές ανατροπές στους τελευταίους 12 γύρους.

Για τον Βρετανό αυτή είναι η πρώτη νίκη μετά από δύο χρόνια με τη Mercedes να πανηγυρίζει νίκη στην Αυστρία μετά το 2020 όταν και είχε κερδίσει ο Βάλτερι Μπότας.

Ο Μαξ Φερστάπεν έδειχνε πως πάει για περίπατο αλλά τα προβλήματα ξεκίνησαν στον 57ο γύρο και στον 59ο έφτασαν στο απόγειο. Ο Λάντο Νόρις τον προσπέρασε, ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ανέκτησε την πρώτη θέση αλλά προσωρινά αφού παρότι έβγαλε εκτός μάχης τον οδηγό της MacLaren, ο Τζορτζ Ράσελ βγήκε απόλυτα ωφελημένος στον 64ο γύρο.

 

Μαζί του και ο Όσκαρ Πιάστρι που κατέλαβε τη 2η θέση αλλά και ο Κάρλος Σάινθ που συμπλήρωσε το βάθρο. Στην 4η θέση ο Λιούις Χάμιλτον (επίσης με ποινή 5″ στον 26ο γύρο), με τον Σαρλ Λεκλέρ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με το μονοθέσιο από την εκκίνηση και να απογοητεύει. Ήταν στη 19η θέση και κατάφερε τελικά να τερματίσει στην 11η.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν πολλές ποινές που θα προκαλέσουν διαφοροποιήσεις. Ο Νόρις για παράδειγμα δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή βγήκε από τα όρια της πίστας ενώ ο Φερστάπεν (κατέκτησε την pole position και νίκησε στο sprint race) με τα μαλακά ελαστικά (και ποινή 10″ που πάντως δεν τον επηρέασε εκείνη τη στιγμή) τερμάτισε στην 5η θέση. Χούλκενμπεργκ, Πέρες, Μάγκνουσεν, Ρικάρντο και Γκασλί συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς