30.2 C
Athens

Υπάρχουν ατζέντηδες διεθνών που απαιτούν από την ΕΟΚ «καλύτερες διαιτησίες για τον Παναθηναϊκό» εμπλέκοντας την εθνική;

Ο Insider του ΑΘΛΟΥ φέρνει στο φως τις πληροφορίες για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που εκτυλίχθηκε εν μέσω των τελικών της Basket League και που εμπλέκει τον εκπρόσωπο διεθνή παίκτη, την ΕΟΚ αλλά και την εθνική ομάδα

Μετά από έξι χρόνια, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πανηγυρίσει τρόπαιο σε βάρος του Ολυμπιακού πριν από λίγες εβδομάδες. Οι Πράσινοι κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα με τους Ερυθρόλευκους παρόντες έπειτα από το 2018, αν κι εκείνο που έμεινε περισσότερο ήταν η αφόρητη τοξικότητα με την οποία «έπνιξαν» και πάλι το άθλημα.

Οι περυσινοί τελικοί δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, όταν μπροστά στο φάσμα ενός ιστορικών διαστάσεων διασυρμού οι οπαδοί του ΠΑΟ ξεκίνησαν «συντεταγμένα» τις εργασίες «ανακαίνισης» του ΟΑΚΑ, λίγο πριν αυτό περάσει και επίσημα στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Το ότι η προβλεπόμενη τιμωρία αφαίρεσης βαθμών δεν επιβλήθηκε ποτέ ήταν ένα τεράστιο σκάνδαλο που προφανώς δεν έτυχε της δέουσας προβολής. Αφενός γιατί δεν ήταν υπέρ του Ολυμπιακού και αφετέρου επειδή οι ίδιοι οι Ερυθρόλευκοι δεν επέμειναν για την ανάδειξή του.

Οι τελικοί του 2024 πάλι, ήταν οι μακράν πιο τοξικοί των τελευταίων ετών. Τον αποκλειστικό υπεύθυνο τον γνωρίζουν όλοι, έστω κι αν ελάχιστοι τον κατονομάζουν δημόσια. Οι υπόλοιποι αρκούνται στη λογική ξεπλύματος «φταίνε όλοι» κι έτσι το μεροκάματο δεν τίθεται σε κίνδυνο. Όπως γινόταν πάντοτε βεβαίως, από ανθρώπους που δεν ντρέπονται να δηλώνουν επαγγελματίες και να βάζουν στην ίδια μοίρα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τους μεγαλύτερους κυρίους που γνώρισε το ελληνικό μπάσκετ.

Δ. Γιαννακόπουλος σε Μπαρτζώκα: «Μια είναι η πρακτική, ΤΣΟ και ΛΟ» (vid)

Παρότι ο Ολυμπιακός μπήκε αποδεκατισμένος στους τελικούς της φετινής Basket League (η παρουσία υπεράριθμων ξένων σε συνδυασμό με τον τραυματισμό-σοκ του Μουσταφά Φαλ φρόντισαν γι’ αυτό), ξεκίνησε με δυο νίκες και τελικά έχασε τον τίτλο από ένα άστοχο σουτ και μια κακή επαναφορά του Γουίλιαμς-Γκος.

Από τη στιγμή που τα πάντα κρίθηκαν εντέλει σε λεπτομέρειες, αρκετές «λεπτομέρειες» οι Πράσινοι προσπάθησαν να τις δουλέψουν προς όφελός τους. Πέρα από το επικοινωνιακό χάος που επέβαλαν μέσω σεσημασμένων δημοσιογραφικών υπονόμων αλλά και με τον ίδιο τον Δ. Γιαννακόπουλο να «βγαίνει μπροστά», να εξυβρίζει χυδαία και να απειλεί (όπως η περιβόητη «συμβουλή» να πλυθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού γιατί έρχεται στο ΣΕΦ), υπήρξαν και άλλες ενέργειες που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Έχουμε την πληροφορία για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που εκτυλίχθηκε εν μέσω των τελικών της Basket League. Αυτή η πληροφορία λέει πως ένας πολύ γνωστός μάνατζερ διεθνή παίκτη τηλεφώνησε έξαλλος στην ΕΟΚ και επί της ουσίας απείλησε την Ομοσπονδία πως αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει «καλύτερη διαιτησία» στη συνέχεια της σειράς, θα πει στον πελάτη του να μην κατέβει στην εθνική.

Επίθεση στον Μπαρτζώκα με ένα fake μήνυμα: Ο αυτοεξευτελισμός των κατά συρροή δολοφόνων χαρακτήρων δεν έχει τέλος

Κάντε μια παύση και σκεφτείτε το λίγο παραπάνω. Ένας ατζέντης να απειλεί την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πως ο παίκτης τον οποίο εκπροσωπεί δεν θα δώσει το παρών στην εθνική ομάδα ενόψει προολυμπιακού αν ένας συγκεκριμένος σύλλογος δεν αντιμετωπιστεί ευμενώς από τη διαιτησία. Γιατί επί της ουσίας αυτή ήταν η απαίτηση και την είδαμε να υλοποιείται κατά γράμμα τόσο στον 3ο όσο και στον 5ο τελικό.

Προς το παρόν θέτουμε δημοσίως το ερώτημα για το αν η πληροφορία είναι ακριβής και αν όντως συγκεκριμένος μάνατζερ ακόμη πιο συγκεκριμένου διεθνή παίκτη υπέπεσε σε ένα τόσο σοβαρό ολίσθημα. Το οποίο θα ήταν αρκετό για την αφαίρεση της άδειάς του αν η Ομοσπονδία μιας ευνομούμενης χώρας (καμιά σχέση με την Ελλάδα δηλαδή) έκανε επίσημη καταγγελία στη FIBA.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε προσεχώς.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

«Οι απαιτήσεις του ΠΑΟΚ για Κοτάρσκι κάνουν δύσκολη την κατάσταση για την Τζένοα»

Δυσκολεύει η απόκτηση του Κοτάρσκι για την Τζένοα, η οποία σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα είναι έτοιμη να βάλει μπροστά ένα δεύτερο πλάνο για την ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα καθώς ο ΠΑΟΚ ζητάει 9 εκατ. ευρώ για τον Κροάτη

Πορτογαλία – Σλοβενία: Τα ιστορικά ρεκόρ του ανεπανάληπτου Ντιόγκο Κόστα

Ο 24χρονος τερματοφύλακας της Πόρτο ήταν ο ήρωας της Πορτογαλίας στη δραματική πρόκριση στους «8» του Euro και μάλιστα έβαλε το όνομά του δίπλα σε μοναδικά ρεκόρ

Πορτογαλία – Σλοβενία 0-0 (3-0 πεν.): Ο απίθανος Ντιόγκο Κόστα έστειλε τους Ίβηρες στα προημιτελικά

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε ό,τι μπορούσε για να μην... περάσει η Πορτογαλία, ο Σέσκο έχασε την ευκαιρία της ζωής του λίγο πριν το φινάλε της παράτασης και τελικά ανέλαβε ο απίθανος Ντιόγο Κόστα να καθαρίσει με 3/3 αποκρούσεις στα πέναλτι των «λιπόθυμων» Σλοβένων