30.2 C
Athens

Euro 2024: Αγγλία και Ισπανία δε θέλουν να πέσουν θύματα έκπληξης κόντρα σε Σλοβακία και Γεωργία

Η φάση των «16» του Euro συνεχίζεται με δύο αναμετρήσεις που έχουν ξεκάθαρα φαβορί αλλά και ομάδες με εξαιρετική πορεία έως τώρα που δεν μπορεί κανείς να τις υποτιμήσει

Δεύτερη μέρα της φάσης των «16» του Euro με δύο αναμετρήσεις που έχουν ξεκάθαρα φαβορί και ομάδας που θέλουν να συνεχίσουν το όνειρο τους.

Με χρονική σειρά η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Σλοβακία (19:00) και η Ισπανία θα κοντραριστεί με τη μαχητική Γεωργία (22:00).

Στην πρώτη αναμέτρηση μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για το πως θα παρουσιαστεί η Αγγλία, η οποία απογοήτευσε τους φιλάθλους της με τις εμφανίσεις στη φάση των ομίλων. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπορεί να τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου με 5 βαθμούς αλλά η εικόνα της ήταν κάτι παραπάνω από προβληματική.

Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, μπερδεμένη στο γήπεδο και χωρίς καθόλου ένταση στο παιχνίδι της παρά το πολύ ταλέντο που διαθέτει και τα γρήγορα άκρα με Φόντεν και Σάκα.

Μετά το τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στη Σλοβενία οι Άγγλοι δε γλίτωσαν τις αποδοκιμασίες και σίγουρα στις μέρες που έπεσαν η δουλειά θα ήταν αρκετή. Μένει να φανεί πως θα αποτυπωθεί αυτό στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη η Σλοβακία είναι μια μαχητική ομάδα, με το όνομα που ξεχωρίζει από το ρόστερ της να είναι αυτό του Λομπότκα της Νάπολι. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ομαδική δουλειά, με τη Σλοβακία να περνάει ως πρώτη στον πιο τρελό όμιλο του Euro σε τετραπλή ισοβαθμία με Βέλγιο, Ρουμανία και Ουκρανία.

Ο νικητής του ζευγαριού θα πέσει στα προημιτελικά πάνω στην εκπληκτική Ελβετία που αποκαθήλωσε από τον θρόνο της την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία.

Με μεγάλη αγωνία περιμένει το φίλαθλο κοινό και την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ισπανία και Γεωργία. Εκεί που μόνο καλά λόγια μπορεί να πει κάποιος για την πορεία των δύο ομάδων μέχρι τώρα στη διοργάνωση.

Η Ισπανία δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2012. Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε δεν άφησε περιθώρια στους ομίλους και προκρίθηκε κάνοντας το απόλυτο (3/3), κρατώντας μάλιστα το μηδέν σε όλα τα παιχνίδια. Είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει κάτι τέτοιο η Ισπανία μετά το Euro του 2008, το οποίο και τελικά κατέκτησε επικρατώντας με 1-0 της Γερμανίας στον τελικό.

Την οικοδέσποινα Γερμανία θα συναντήσει στους «8» εφόσον προκριθεί, καθώς κανείς δεν μπορεί να μην υπολογίζει στη μαχητική Γεωργία που είναι μία από τις ομάδες που κέρδισαν έχουν κερδίσει έως τώρα τις εντυπώσεις στη διοργάνωση.

Ο βράχος Μαμαρντασβίλι κάτω από τα δοκάρια και ο Μικαουτάτζε που έχει σηκώσει επιθετικά το βάρος είναι αυτοί που ξεχωρίζουν, για μια ομάδα που ήδη έχει γράψει τη δική της ιστορία καθώς στην παρθενική της παρουσία σε Euro βρίσκεται στους «16» της διοργάνωσης. Ισπανία – Γεωργία λοιπόν για μια θέση στους «8» και μια μεγάλη μάχη κόντρα στην οικοδέσποινα Γερμανία.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς