28.1 C
Athens

ESPN: «Δεν ενεργοποιούν το συμβόλαιο του Φουρνιέ οι Πίστονς, ελεύθερος ο Γάλλος»

Ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του είναι ο Εβάν Φουρνιέ, όπως μετέδωσε ο έγκυρος Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN, καθώς επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που ήθελαν τον Γάλλο γκαρντ να αποχωρεί από το Ντιτρόιτ.

Οι Πίστονς αποφάσισαν να μην ενεργοποιήσουν την οψιόν στο συμβόλαιό του και να αποδεσμεύσουν οριστικά τον Γάλλο περιφερειακό και να ανοίξουν μισθολογικό χώρο στο ρόστερ τους (ο Γάλλος λάμβανε 19 εκατ. ευρώ).

Εφόσον δεν βρει κάποιο συμβόλαιο στη Free Agency, ο 31χρονος τότε η επιστροφή του στην Ευρώπη και σε ομάδα EuroLeague φαντάζει η πιθανότερη καθώς φέρεται ήδη να έχει προτάσεις στα χέρια του.

Θυμίζουμε πως ο Φουρνιέ αποχώρησε από τη Γαλλία – αγωνίστηκε για έναν χρόνο στη Ναντέρ και δύο στην Πουατιέ – στα 19 του και κυνήγησε το όνειρο του NBA. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έμεινε για 12 χρόνια, περνώντας τα 7 εξ αυτών στο Ορλάντο.

Ως βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας ο Φουρνιέ έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δύο χάλκινα σε Μουντομπάσκετ (2014, 2019) και από ένα ασημένιο (2022) και ένα χάλκινο (2015) σε Ευρωμπάσκετ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς