27.6 C
Athens

Πετρούσεφ: Ο Ολυμπιακός με καταλάβαινε, δίνω τα εύσημα που με περίμενε και με βοήθησε

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ ετοιμάζεται για τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Σερβίας σε ένα καλοκαίρι που υπάρχει ο μεγάλος στόχος της διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Σέρβος παραχώρησε συνέντευξη στην πατρίδα του και αναφέρθηκε στη θητεία του στον Ολυμπιακό, απονέμοντας τα εύσημα στον σύλλογο που τον περίμενε και τον βοήθησε, με τον ίδιο πλέον να αισθάνεται πολύ καλά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Mozzart Sport:

Για την κατάστασή του μετά από την επιστροφή του στην Ευρώπη: «Αισθάνομαι πολύ καλά. Μετά από όλα όσα πέρασα στο ΝΒΑ, επέστρεψα σε υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα. Νιώθω πολύ καλά. Είμαι 100% έτοιμος να βοηθήσω».

Για το πώς πέρασε στις ΗΠΑ στο διάστημα που έμεινε εκεί: «Ήταν δύσκολο, δεν έχει σημασία αν είναι το ΝΒΑ ή οπουδήποτε αλλού, μετά από τόσο διάλειμμα που δεν έπαιζα. Αλλά είχα εμπειρία από πέρυσι. Ο Ολυμπιακός πραγματικά με καταλάβαινε και τους δίνω τα εύσημα που με περίμεναν και με βοήθησαν».

Για τη διαφορά ανάμεσα στο ντέρμπι του Βελιγραδίου και το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές. Οι Σέρβοι είναι ίσως πιο σταθεροί σε διάρκεια όταν τραγουδούν, ακόμα και πριν από το παιχνίδι, αλλά οι Έλληνες είναι τρελοί. Όταν κάτι τους ενοχλεί, καταρρέει το γήπεδο. Για την ακρίβεια, εμείς και οι Έλληνες είμαστε οι πιο εκδηλωτικοί στο τραγούδι και στη στήριξη. Φυσικά δεν καταλαβαίνω τα πάντα από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, λόγω της γλώσσας, αλλά είναι παρόμοια η κατάσταση».

Για το αν θα μείνει στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν: «Αυτό είναι το πιο πιθανό. Έχουμε συμβόλαιο. Βέβαια, σήμερα ποτέ δεν ξέρεις. Οι παίκτες που έχουν συμβόλαια φεύγουν. Οπότε θα δούμε. Πάντα μπορεί κάτι να συμβεί, αλλά δεν είναι πιθανό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς