26.9 C
Athens

Ο Φουρνιέ μένει ελεύθερος από τους Πίστονς και εξετάζει όλες τις επιλογές του

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποδέσμευση του Εβάν Φουρνιέ από το Ντιτρόιτ, με τον Γάλλο να έχει στα χέρια του προτάσεις από ομάδες της EuroLeague

Στην αγορά βγαίνει ως ελεύθερος ο Εβάν Φουρνιέ, καθώς όπως μεταδίδει ο έγκριτος Ίβαν Σάιντερι του Forbes, οι Πίστονς αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν οριστικά τον Γάλλο περιφερειακό και να ανοίξουν μισθολογικό χώρο 19.000.000 δολαρίων στο ρόστερ τους.

Σύμφωνα με τον έγκυρο ρεπόρτερ, ο 31χρονος (1μ.99) γκαρντ αναμένεται να βγει στην αγορά ως ελεύθερος από τους Ντιτρόιτ Πίστονς και εφόσον δεν βρει κάποιο συμβόλαιο στη Free Agency τότε η επιστροφή του στην Ευρώπη και σε ομάδα EuroLeague φαντάζει η πιθανότερη καθώς φέρεται ήδη να έχει προτάσεις στα χέρια του.

Θυμίζουμε πως ο Φουρνιέ αποχώρησε από τη Γαλλία – αγωνίστηκε για έναν χρόνο στη Ναντέρ και δύο στην Πουατιέ – στα 19 του και κυνήγησε το όνειρο του NBA. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έμεινε για 12 χρόνια, περνώντας τα 7 εξ αυτών στο Ορλάντο.

Ως βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας ο Φουρνιέ έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δύο χάλκινα σε Μουντομπάσκετ (2014, 2019) και από ένα ασημένιο (2022) και ένα χάλκινο (2015) σε Ευρωμπάσκετ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς