32.2 C
Athens

Οι τρεις παίκτες που πήραν οι Ράπτορς στον β’ γύρο του NBA Draft και τα δεδομένα για Βεζένκοφ

Η απόφαση των Ράπτορς για τρεις νέες προσθήκες από το NBA Draft, οι επιλογές τους στις θέσεις «3» και «4» και τα δεδομένα που αναλύει ο Σάσα Βεζένκοφ ώστε να πάρει την καλύτερη απόφαση για το μέλλον του

Και ξαφνικά προέκυψαν οι Τορόντο Ράπτορς για τον Σάσα Βεζένκοφ. Ήταν αναμενόμενο εδώ και μέρες το trade του Βούλγαρου αστέρα από τους Σακραμέντο Κινγκς αλλά η επιλογή των Ράπτορς πιθανότατα ξάφνιασε και τον ίδιο, καθώς δεν ήταν στις ομάδες που φαινόταν να έχουν τον πρώτο λόγο για την ανταλλαγή του.

Τελικώς η επικείμενη συμφωνία των Κινγκς με τους Ράπτορς περιλαμβάνει και τον Βεζένκοφ σε μία εξέλιξη που αφορά άμεσα τη… μισή Ευρώπη με ομάδες της Euroleague να παρακολουθούν τις εξελίξεις για το μέλλον του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος καλείται μέσα στις επόμενες ημέρες (ή και ώρες) να πάρει μία πολύ δύσκολη απόφαση αναφορά με το πού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν. Παραμονή στο NBA αλλά σε διαφορετική χώρα (Καναδάς) και με άλλη φανέλα ή επιστροφή στα γνώριμα παρκέ της Euroleague;

«Στους Ράπτορς με ανταλλαγή από τους Κινγκς ο Σάσα Βεζένκοφ»

Σημειώνεται πως για την ώρα υπάρχει μία πληροφορία ότι ο Βεζένκοφ θα βρει ρόλο στο ρόστερ των Ράπτορς για τη νέα σεζόν αλλά τα πάντα θα ξεκαθαριστούν όταν κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους ιθύνοντες αλλά και τον προπονητή της ομάδας, τον Σέρβο Ντάρκο Ραγιάκοβιτς, ώστε να πάρει την οριστική απόφαση για το πού θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Το trade ήταν αναμενόμενο και πλέον μένει να φανεί (προσεχώς) ποια θα είναι η απόφαση του Βεζένκοφ, ο οποίος για την ώρα έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του αφού θέλει να αναλύσει όλες τις παραμέτρους. Ωστόσο, δεν θα αργήσει να πάρει την τελική του απόφαση ώστε να ξεκινήσει και την προετοιμασία του σε όποια ομάδα κι αν τον οδηγήσει το μυαλό και η καρδιά του.

Τη σεζόν που μας πέρασε ο Βεζένκοφ μέτρησε 42 συμμετοχές στη regular season του NBA με απολογισμό 5.4 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 0.5 ασίστ, 0.5 κλεψίματα και 0.2 μπλοκ ανά 12.2 λεπτά συμμετοχής ως παίκτης των Κινγκς.

Αναφορικά με τους Ράπτορς, η απόφασή τους ήταν να πάρουν τρεις ακόμα παίκτες από τον δεύτερο γύρο του NBA Draft 2024. Αυτοί είναι οι Τζόναθαν Μόγκμπο, Ούλριχ Τσόμτσε και ένας πόιντ γκαρντ, ο Τζαμάλ Σεντ.

Κάπως έτσι η κατάσταση στις θέσεις «3» και «4» στο ρόστερ της νέας σεζόν για το Τορόντο διαμορφώνεται ως εξής:

SF: Μπάρετ, Αγκμπάτζι
PF: Μπαρνς, Ολίνικ, Βεζένκοφ, Μόγκμπο, Νουόρα (UFA)

Το πρώτο συμπέρασμα που βγάζει κανείς από αυτή τη σύνθεση είναι πως μόνο ο Μπαρνς έχει σίγουρο χρόνο συμμετοχής ως βασικός ενόψει της νέας σεζόν και οι υπόλοιποι κυμαίνονται πάνω κάτω στα ίδια στάνταρ.

Με λίγα λόγια, είναι προφανές πως ο Βεζένκοφ μπορεί να βρει καλύτερο ρόλο και σαφώς περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους Ράπτορς, καθώς ο ανταγωνισμός σε σύγκριση με τους Κινγκς είναι μικρότερος, αλλά όλα αυτά σε μία ομάδα που δεδομένα δεν διεκδικεί την είσοδό της στα playoffs και χτίζεται με άξονα τριετίας.

Η παρουσία του Ραγιάκοβιτς στον πάγκο, με τον οποίο ο Βεζένκοφ συναντήθηκε πρόσφατα στο συνέδριο των προπονητών της Euroleague επί ελληνικού εδάφους, αποτελεί ένα + για τον ίδιο, ωστόσο ακόμα δεν έχει πάρει καμία απόφαση και ο καθένας μπορεί να καταλάβει το γιατί. Τέτοιες αποφάσεις χρειάζονται χρόνο και ο Βεζένκοφ αναλύει όλα τα δεδομένα με πρώτο κριτήριο το τι είναι -αυτή τη στιγμή- καλύτερο για την καριέρα του…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς