32.2 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: Με πεντάρα στους «8» η Ουρουγουάη, ο Παναμάς έκανε την έκπληξη κόντρα στις ΗΠΑ (vid)

Η εθνική Ουρουγουάης μοιάζει αναγεννημένη στο Κόπα Αμέρικα 2024 και περιμένει ήδη τον αντίπαλό της στα προημιτελικά τη στιγμή που οι διοργανωτές Αμερικανοί υπέστησαν ήττα-σοκ από τον Παναμά που διεκδικεί με αξιώσεις τη 2η θέση στον τρίτο όμιλο

Η εθνική Ουρουγουάης έριξε πέντε γκολ στη Βολιβία και με εμφατικό τρόπο εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των «8» του Κόπα Αμέρικα και μάλιστα ως πρώτη από τον τρίτο όμιλο.

Η Σελέστε είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ με τον Πελίστρι να ανοίγει το σκορ μόλις στο 8′, τον Νούνιερ να σκοράρει ξανά για το 2-0 στο 42′ και τα υπόλοιπα τρία γκολ να έρχονται από το 77′ και μετά με «δράστες» του Αραούχο, Βαλβέρδε και Μπεντανκούρ.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Νάντες, Ρ. Αραούχο, Ολιβέρα, Βίνια (83′ Ολάσα), Βαλβέρδε (85′ Μπεντανκούρ), Ουγκάρτε, Πελίστρι (85′ Ολιβέρα), Ντε λα Κρους (89′ Ντε Αρασκαέτα), Μ. Αραούχο, Νούνιες (83′ Σουάρες).

ΒΟΛΙΒΙΑ: Βισκάρα, Ροντρίγκες (74′ Ρομάν), Χακίν, Σαγκρέδο, Κασπέδες, Ροζάλες, Κόντεζ, Βάκα (74′ Μεντόζα), Φερνάντεζ (46′ Τζουστινιάνο), Αλγαρανιάζ (82′ Τεράζας), Τερκέρος (68′ Τσάβες).

Την ίδια στιγμή, για τον ίδιο όμιλο, η διοργανώτρια Αμερική ηττήθηκε και μάλιστα με ανατροπή (2-1) από τον Παναμά που μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Σε ένα ματς με δύο κόκκινες (μία για κάθε ομάδα) οι Αμερικανοί παρότι με παίκτη λιγότερο από το 18′ προηγήθηκαν με τον Γουεά αλλά οι μαχητικοί Παναμέζοι έφεραν τούμπα το ματς με τέρματα των Μπλάκμαν και Νέλσον.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς