30.2 C
Athens

Φίλος Νάσος Κωνσταντίνου: Μας είπαν «ΠΑΟΚ είστε; Να τι σας κάνει η θύρα 10»

Με την κατάθεση του φίλου του Νάσου Κωνσταντίνου, που δέχθηκε κι αυτός επίθεση συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ που έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας φίλος του Νάσου που έφυγε μαζί του από την Κύπρο για να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας.

Περιγράφοντας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, την μοιραία νύχτα της 27ης Απριλίου του 2017, ο φίλος του ανέφερε πως έφυγαν μαζί από το γήπεδο της Τούμπας, αυτός, ο Νάσος και ακόμα δυο άτομα. Κατά την επιστροφή τους, είδαν «μια ομάδα 6-7 ατόμων με σκουρόχρωμα ρούχα και κουκούλες και γάντια και κρατούσαν λοστούς, σιδερογροθιές και ξύλα, τα οποία τα είχαν καλυμμένα».

«Γύρισαν κατά πάνω μας. Ένας φίλος μού είπε “τρέξτε” και έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Δύο άτομα με σταμάτησαν και με ρώτησαν “ΠΑΟΚ είσαι;”. Τότε, με έριξαν μπρούμυτα σε ένα καπό αυτοκινήτου που πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα και σταμάτησε. Τότε άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές. Ένας με κρατούσε και ο άλλος με χτυπούσε» ανέφερε στο δικαστήριο.

Ερωτηθείς για το ποιος ήταν ο σκοπός της επίθεσης είπε χαρακτηριστικά: «Σκοπός τους ήταν να μας χτυπήσουν και να μας πάρουν τα διακριτικά που φορούσαμε».

Περιγράφοντας την στιγμή που ο Νάσος παρασύρθηκε από το διερχόμενο όχημα είπε: «Τότε ακούσαμε το μπαμ. Αυτοί που με χτυπούσαν, είπαν τότε: “Να τι σας κάνει η θύρα 10”. Τότε τους έσπρωξα και κατάφερα να ξεφύγω. Μας περικύκλωσαν και η μόνη διέξοδο ήταν ο δρόμος».

Όπως είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, μετά το συμβάν του υπέδειξαν στην αστυνομία κάποιους οπαδούς του Ηρακλή. «Αναγνώρισα τα δυο άτομα που σε απόσταση αναπνοής με χτυπούσαν. Από κάποια χαρακτηριστικά αναγνώρισα κατά 80% τον πρώτο κατηγορούμενο και 75% τον άλλον. Δεν θα πω ψέματα για να καταδικαστεί κάποιος άδικα. Θεωρώ πως ναι, αυτοί είναι», είπε.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς