Super League: Το ενωτικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και οι τρεις προτεραιότητες της νέας του θητείας

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζεται για την τρίτη του θητεία στην προεδρία της Super League και στις προτεραιότητές του περιλαμβάνονται επιβεβλημένες αλλαγές στο φορμάτ διεξαγωγής του πρωταθλήματος με στόχο τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και την αύξηση του ενδιαφέροντος

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι και με τη βούλα ο νέος πρόεδρος της Super League καθώς στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες (26/6) Τετάρτη εξελέγη κατά πλειοψηφία.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού βγήκε νικητής στη μάχη με τον Γιάννη Αλαφούζο με ψήφους 7-6 υπέρ του και έτσι ετοιμάζεται για την τρίτη του θητεία στην προεδρία της Super League, μετά από εκείνη της σεζόν 2010/11 αλλά και την περυσινή που διεκόπη ολίγον τι… πραξικοπηματικά.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε ενωτικό μήνυμα προς όλες τις ομάδες, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι αυτοδιοίκητο και μακριά από πολιτικούς και κυβερνήσεις.

«Πάμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πραγματικά αυτοδιοίκητο και μακριά από πολιτικούς και κυβερνήσεις. Να πάμε σε μια καλύτερη μέρα για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έχει ήδη κάποια πράγματα στο μυαλό του και αρχικά θα κινηθεί σε τρεις άξονες. Πρώτος στόχος η αύξηση των εσόδων για τη Λίγκα και κατ’ επέκταση των εσόδων των ομάδων.

Δεύτερον, θέλει να προχωρήσει σε νέο φορμάτ πρωταθλήματος ώστε αυτό να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να γίνουν τρία μίνι πρωταθλήματα μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας. Αρχικά οι ομάδες που βρίσκονται στο 1-4 της βαθμολογίας θα παλεύουν για τον τίτλο, ενώ αυτές που τερμάτισαν στο 5-8 θα δώσουν μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από εκεί και πέρα οι ομάδες 9-14 θα κοντραριστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, το ενδιαφέρον αυτομάτως θα αυξηθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία, τόσο στα πλασαρίσματα της κανονικής διάρκειας όσο και στη διαδικασία των πλέι οφ. Αφενός θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με 12 ντέρμπι στον «όμιλο πρωταθλητή», δίχως την παρουσία ομάδων που ουσιαστικά δεν θα έχουν κανέναν στόχο, όπως συνέβη και φέτος με τον Άρη και τη Λαμία.

Αφετέρου, το γκρουπ 5-8 θα έχει τη δυνατότητα να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού η Ελλάδα θα έχει και πάλι 5 ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη σεζόν 2025/26, κυρίως λόγω της ιστορικής πορείας του Ολυμπιακού που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Conference League. Την ίδια στιγμή, οι τελευταίες έξι ομάδες θα έχουν μικρότερα περιθώρια αδιαφορίας σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση του υποβιβασμού, έτσι ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα των… υπερομάδων που ενώ στην κανονική περίοδο δεν μπορούν να σταυρώσουν νίκη, στα πλέι ιν να κάνουν «πρωταθλητισμό».

Τέλος, σκοπός του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να υπάρχουν καλύτερες συνεργασίας με ΕΠΟ και Super League 2, αλλά και τις UEFA – FIFA, ώστε να φτιαχτεί ένα επαγγελματικό πλαίσιο που θα οδηγήσει όσο πιο ψηλά γίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...