27.3 C
Athens

ΝΒΑ Draft 2024: Ο Ζακαρί Ρισασέ στο Νο1, τι επέλεξαν οι Κινγκς

Ο 19χρονος γιος του παλαίμαχου παίκτη του Ολυμπιακού, Στεφάν Ρισασέ, βρέθηκε στην κορυφή του draft από τους Χοκς - Η επιλογή των Σακραμέντο Κινγκς στον 1ο γύρο και τα σενάρια ανταλλαγής

Ο Ζακαρί Ρισασέ έγινε η πρώτη επιλογή στο φετινό Draft του NBA από τους Ατλάντα Χοκς και στα 19 του θα δοκιμάσει την τύχη του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο νεαρός φόργουορντ, που πέρυσι έπαιξε στην Μπουργκ, είναι ο δεύτερος Γάλλος που καταλήγει στην κορυφαία θέση του draft μετά τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά, που επελέγη πέρυσι στην πρώτη θέση από τους Σανς και κατέκτησε το βραβείο του ρούκι της χρονιάς. Ο Ζακαρί είναι φυσικά ο γιος του Στεφάν Ρισασέ, ο οποίος είναι κυρίως γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία του στον Ολυμπιακό την περίοδο 2000-2002.

Από τη Γαλλία ήταν και το Νο 2 του draft, με τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς να επιλέγουν τον Άλεξ Σαρ, ενώ στο Νο 3 βρέθηκε Ριντ Σέπαρντ που επελέγη από τους Ρόκετς.

Συνολικά, πέντε Ευρωπαίοι βρέθηκαν στις πρώτες 12 θέσεις: ένας ακόμα εκπρόσωπος της Γαλλίας, ο Τιτζάν Σαλάουον της Σολέ ήταν η έκτη επιλογή από τους Χόρνετς, ο 20χρονος Λιθουανός Μάτας Μπουζέλις ήταν η 11η επιλογή από τους Μπουλς και ο Σέρβος Νίκολα Τόπιτς βρέθηκε στο Νο 12 από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Η επιλογή των Κινγκς και τα σενάρια για Βεζένκοφ

Την έκπληξη στον πρώτο γύρο έκαναν οι Κινγκς, οι οποίοι αναμενόταν να οδηγηθούν σε φόργουορντ, αλλά τελικά επέλεξαν τον 22χρονο γκαρντ Ντέβιν Κάρτερ από το Πρόβιντενς. Δεδομένης της πολύ δυνατής περιφερειακής γραμμής του Σακραμέντο, ο Κάρτερ φαίνεται πως αποκτήθηκε για να συμπεριληφθεί σε πακέτο ανταλλαγής για έναν αξιόλογο φόργουορντ.

Το φετινό Draft διεξάγεται σε δύο δόσεις, με τον δεύτερο γύρο να είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα της Παρασκευής και τους Κινγκς να παραμένουν στο παιχνίδι, έχοντας στα χέρια τους το Νο 45.

Στα πιθανά σενάρια ανταλλαγής για το Σακραμέντο, που έχει βάλει στο μάτι τον Καμ Τζόνσον των Νετς για τη θέση «4», συνεχίζει να παίζει το όνομα του Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος έχει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια και βρίσκεται εν αναμονή μιας απόφασης που θα επηρεάσει τις εξελίξεις όχι μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και στην Ελλάδα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς