Βέλγιο και Ουκρανία έμειναν στο 0-0 σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις που στο τέλος του οι Βέλγοι χαμογέλασαν και οι Ουκρανοί αποχαιρέτησαν το Euro με το κεφάλι ψηλά.
Ο 5ος όμιλος ήταν ο πιο συναρπαστικός του Euro και ολοκληρώθηκε με τετραπλή ισοβαθμία στους τέσσερις βαθμούς, στην οποία όμως υστέρησαν οι Ουκρανοί. Οι Βέλγοι που για ακόμη μία διοργάνωση δεν δείχνουν έτοιμοι για το βήμα παραπάνω, προκρίθηκαν ως δεύτεροι την ώρα που Σλοβακία και Ρουμανία πήραν επίσης την πρόκριση χέρι-χέρι με τη μεταξύ τους ισοπαλία. Στην πρώτη θέση οι εκπληκτικοί Ρουμάνοι λόγω καλύτερης επίθεσης (από την πρεμιέρα με την Ουκρανία), στην τρίτη οι Σλοβάκοι.
Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως το παιχνίδι ανάμεσα σε Ουκρανία και Βέλγιο θα είναι πολύ κλειστό. Αυτή ήταν και η πρόθεση του Ρεμπρόφ που παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 3-5-2 και η αλήθεια είναι πως αυτό δούλεψε σε μεγάλο βαθμό, καθώς η Ουκρανία κατάφερε να περιορίσει το Βέλγιο που δεν είχε την ορμή των προηγούμενων αγώνων και δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές φάσεις όπως στο ματς με τη Ρουμανία αλλά και αυτό με τη Σλοβακία παρά το γεγονός πως ηττήθηκε.
Από την άλλη ούτε η Ουκρανία ήταν αρκετά απειλητική, με τις καλές στιγμές της στο παιχνίδι να είναι ελάχιστες. Η προσέγγιση των Ουκρανών στο παιχνίδι άλλαξε προς το τελευταίο κομμάτι του και όταν τα χρονικά περιθώρια άρχισαν να στενεύουν. Η ισοπαλία στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου ανάμεσα σε Σλοβακία και Ρουμανία έφερνε εκτός Euro τους Ουκρανούς, που κράτησαν παραπάνω την μπάλα στα πόδια τους και με τις κινήσεις από τον πάγκο έγιναν πιο επιθετικοί.
Το Βέλγιο βολευόταν και με την ισοπαλία και παρά το γεγονός πως σε όλο το παιχνίδι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις καλύτερες – αν και λίγες – στιγμές, υποχώρησε ασυναίσθητα για να κρατήσει το μηδέν.
Παρόλα αυτά όποτε του δινόταν η ευκαιρία έβγαινε στην επίθεση και μάλιστα είχε πολύ καλή ευκαιρία με σουτ του Καράσκο στο 77′.
Στο διάστημα εκείνο απείλησαν και οι Ουκρανοί και μάλιστα δύο φορές, με τον Ντόβμπικ να είναι πρωταγωνιστής στις δύο φάσεις αλλά οι επιλογές του να μην είναι σωστές. Γενικότερα ο σέντερ φορ της Τζιρόνα και πρώτος σκόρερ της La Liga, έδειχνε αρκετά διστακτικός να πάρει πρωτοβουλίες και έμεινε χωρίς γκολ σε τρίτο παιχνίδι.
Η ανάγκη της Ουκρανίας για γκολ έδωσε μια άγρια ομορφιά στο παιχνίδι και δημιουργήθηκαν χώροι. Έτσι στο 87′ το Βέλγιο έφτασε κοντά στο γκολ βγαίνοντας σε αντεπίθεση. Ο Καράσκο κουβάλησε την μπάλα, πάσαρε για τον Ντε Μπρόινε, αυτός άφησε την μπάλα στο Μπακαγιόκο που σούταρε άουτ. Λίγο νωρίτερα η Ουκρανία προσπάθησε να αιφνιδιάσει, με τον Καστέλς να διώχνει δύσκολα την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μαλινόφσκι.
Στο 91′ ο Σουντάκοφ βρήκε χώρο, έκανε την ατομική ενέργεια αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε τον Καστέλς που μπλόκαρε εύκολα. Κάπως έτσι δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Ουκρανία (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Ζαμπάρνι, Σβάτοκ (81′ Γιαρμολένκο), Ματβιένκο, Μικολένκο (58′ Ζιντσένκο), Σαπαρένκο (70′ Βανάτ), Σουντάκοβ, Μπράζκο (70′ Στεπανένκο), Γιάρεμτσουκ (70′ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ
Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Καστάν, Φας, Τεάτε, Βερτόνγκεν, Ονανά, Τίλεμανς (61′ Μανγκαλά), Ντε Μπρόινε, Ντοκού (77′ Μπακαγιόκο), Τροσάρ (61′ Καράσκο), Λουκάκου
5ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σλοβακία – Ρουμανία 1-1 (24′ Ντούντα / 37′ πεν. Ραζβάν Μάριν)
Ουκρανία – Βέλγιο 0-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ρουμανία 4 (4-3)
2. Βέλγιο 4 (2-1)
3. Σλοβακία 4 (3-3)
4. Ουκρανία 4 (2-4)