30.6 C
Athens

Σλοβακία – Ρουμανία 1-1: Αγκαλιά στους «16» του Euro με… βολική ισοπαλία

Ρουμάνοι και Σλοβάκοι... εξέπληξαν την ανθρωπότητα με μια ισοπαλία που ήταν εξαρχής γνωστό ότι θα έστελνε και τους δυο στους «16», σταματώντας να προσπαθούν λίγο μετά το 65'

Η ισοπαλία «βόλευε» και τις δύο και αυτό το αποτέλεσμα ήρθε κιόλας! Ρουμανία και Σλοβακία έμειναν στο 1-1 στη Φρανκφούρτη και αμφότερες προκρίθηκαν στη φάση των «16» του Euro 2024.

 

Οι μεν Ρουμάνοι για δεύτερη φορά στην ιστορία τους θα βρεθούν σε νοκ άουτ (το 2000 έφτασαν ως τους «8»), οι δε Σλοβάκοι προκρίνονται στους «16» μετά τη διοργάνωση του 2016.

Όλα αυτά σε έναν όμιλο με όλες τις ομάδες να έχουν από 4 βαθμούς και τη Ρουμανία να καταλαμβάνει την 1η θέση λόγω καλύτερης επίθεσης (από την πρεμιέρα με την Ουκρανία) και το Βέλγιο να τερματίζει 2ο στον 5ο όμιλο. Τρίτη η Σλοβακία και τέταρτη (αποκλεισμένη με τέσσερις βαθμούς) η Ουκρανία σε έναν πραγματικά παράξενο όμιλο.

Η Σλοβακία είχε τις καλύτερες φάσεις στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τα κόρνερ του Χαράσλιν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα της Ρουμανίας και τους Κούτσκα – Χάντσκο να μη βρίσκουν δίχτυα στις κεφαλιές που βρήκαν.

Από την πλευρά της η Ρουμανία απείλησε με το σουτ του Ράτσιου (απέκρουσε ο Ντουμπράβκα) και ακολούθως με το άστοχο του Χάτζι.

Η Σλοβακία προηγήθηκε στο 24ο λεπτό. Ο Κούτσκα σέντραρε ιδανικά για τον Ντούντα που έπιασε ωραία κεφαλιά και έκανε το 1-0.

 

Η απάντηση των Ρουμάνων ήρθε από την άσπρη βούλα στο 37ο λεπτό και σε μια φάση που θα συζητηθεί αρκετά. Ο Χάτζι έπεσε σε μαρκάρισμα του Χάντσκο, με τον Ζίμπερτ να δείχνει πως υπάρχει φάουλ εκτός περιοχής. Ο VAR εξέτασε τη φάση και η απόφαση άλλαξε, με τον Γερμανό διαιτητή να δείχνει πέναλτι και τον Ραζβάν Μάριν να εκτελεί εύστοχα για το 1-1.

 

Η καταιγίδα που ξέσπασε στο δεύτερο μέρος (για σχεδόν 25′) δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών αφού το νερό που έπεσε δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Η Σλοβακία παρόλα αυτά έφτιαξε τις καλύτερες φάσεις με τα σουτ του Χαράσλιν στο 52′ και στο 65′ ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Νίτα με τεράστια επέμβαση με το πόδι σταμάτησε το πολύ επικίνδυνο πλασέ του Στρέλετς.

Από την πλευρά της η Ρουμανία έφτιαξε διπλή φάση στο 61′ με τον σκόρερ Ραζβάν Μάριν να πιάνει το σουτ και τον Ντουμπράβκα να απομακρύνει ενώ σε δεύτερο χρόνο το σουτ του Ντράγκους πέρασε άουτ.

Μετά το 70′ οι δύο ομάδες έμοιαζαν να συμβιβάζονται με το «Χ» (με το οποίο θα προκρίνονταν αμφότερες οι ομάδες), οι φάσεις ελαχιστοποιήθηκαν και το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (90+2′ Γκιομπέρ), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Λομπότκα, Κούτσκα, Ντούντα (90+2′ Μπέρο), Χαράσλιν (70′ Σούσλοφ), Σχραντς (77′ Ντούρις), Στρέλετς (70′ Μποζένικ)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Έντουαρντ Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτσιου, Ντραγκούσιν, Μπούρκα, Μπάνκου, Μάριους Μάριν, Ραζβάν Μάριν (86′ Ρους), Στάντσιου, Χάτζι (66′ Μαν), Κόμαν (58′ Σορέσκου), Ντράγκους (66′ Πούσκας)

5ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σλοβακία – Ρουμανία 1-1 (24′ Ντούντα / 37′ πεν. Ραζβάν Μάριν)

Ουκρανία – Βέλγιο 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ρουμανία 4 (4-3)
  2. Βέλγιο 4 (2-1)
  3. Σλοβακία 4 (3-3)
  4. Ουκρανία 4 (2-4)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς