Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά αυτή η Αγγλία δεν βλέπεται

Τα Τρία Λιοντάρια προβληματίζουν με την εικόνα τους, δείχνουν ότι δεν μπορούν να φτάσουν μακριά στο Euro 2024 και πάνω απ' όλα έχουν χάσει την πίστη του κόσμου τους, που τους περιμένουν στη... γωνία για την πρώτη στραβή στα νοκ-άουτ

Η εθνική Αγγλίας μπήκε σε ακόμη ένα μεγάλο τουρνουά ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου αλλά μετά το πέρας των υποχρεώσεών της στον τρίτο όμιλο το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα και διόλου κολακευτικό για το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Αυτή η ομάδα δεν πείθει κανέναν ότι μπορεί να το… φέρει σπίτι!

Δεν το λέμε -μόνο- εμείς. Οι ίδιοι οι οπαδοί των Τριών Λιονταριών αποδοκίμασαν την ομάδα τους στην Κολωνία μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Σλοβενία, οι ίδιοι ζητούν την απόλυση του Σάουθγκεϊτ πριν καν ολοκληρωθεί η πορεία της ομάδας στα γήπεδα της Γερμανίας και καλύτερα να μη μιλήσουμε για την κριτική του αγγλικού Τύπου. Εκεί το πράγμα ξεφεύγει.

Διαβάζοντας κανείς όλα αυτά θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως η Αγγλία μάλλον πήρε ως τρίτη το εισιτήριο για τη φάση των «16» από τον πιο εύκολο (θεωρητικά) όμιλο της διοργάνωσης για ένα φαβορί. Πρώτη βγήκε, με μόλις 5 βαθμούς, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Περισσότερο δείχνει το «θέλω αλλά δεν μπορώ» των υπόλοιπων ομάδων του γ’ ομίλου (Δανία, Σλοβενία, Σερβία) παρά το μέταλλο των Άγγλων, που ακόμη αγνοείται.

Αγγλία – Σλοβενία 0-0: Λιοντάρια σε κρίση, ιστορική πρόκριση στους «16» για τους Σλοβένους

Ακόμα και στο ματς της πρεμιέρας που νίκησε (1-0 τη Σερβία) η Αγγλία δεν έπεισε. Ομάδα χωρίς ιδέες στο παιχνίδι της, χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς συγκεκριμένο πλάνο και με τα περισσότερα αστέρια της εκτός τόπου και χρόνου.

Στην ίδια κατηγορία και με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει και ο προπονητής. Ο Σάουθγκεϊτ μέσα σ’ όλα φαίνεται να έχει χάσει και τα αποδυτήρια, καθώς το ότι δεν εμπνέει τους ποδοσφαιριστές του έχει φανεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν.

Η Αγγλία πέρασε ως πρώτη στους «16» και λογικά θα έχει εύκολο έργο στο πρώτο νοκ-άουτ. Από τα προημιτελικά και μετά, όμως, αν συνεχίσει έτσι (να είναι δηλαδή η ομάδα με τη μικρότερη συχνότητα σε μεγάλες ευκαιρίες με μόλις 1,6 ανά ματς -από τα φαβορί-) τότε πολύ δύσκολα θα φτάσει μέχρι το Βερολίνο και τον τελικό της 14ης Ιουλίου.

Δεν το λέμε εμείς, οι ίδιοι το λένε. Και οι αριθμοί ή πόσο μάλλον η εικόνα στο χορτάρι, επιβεβαιώνουν τα πάντα…

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...