28 C
Athens

Αγγλία – Σλοβενία 0-0: Λιοντάρια σε κρίση, ιστορική πρόκριση στους «16» για τους Σλοβένους

Η Αγγλία απογοητεύει, η Σλοβενία γιορτάζει: Οι Σλοβένοι πανηγύρισαν την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους «16» του Euro ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων σε μία τρελή ισοβαθμία με τη Δανία που πήρε τη δεύτερη θέση

Σκέτη απογοήτευση ακόμα μια φορά η Αγγλία που δε θύμισε σε τίποτα ομάδα που μπαίνει στη λίστα των φαβορί για το τρόπαιο και έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Σλοβενία, η οποία πήρε πανάξια πρόκριση στους «16» του Euro ως μία από τις καλύτερες τρίτες της διοργάνωσης.

Μόνο την πρωτιά μπορούν να κρατήσουν τα Λιοντάρια μετά το τέλος των ομίλων. Για ακόμη έναν αγώνα η Αγγλία έδειξε πως τα πράγματα για την ίδια δεν είναι καλά. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, απέναντι σε μια μαχητική Σλοβενία που πήρε δίκαια και αρκετά άνετα την ισοπαλία που χρειαζόταν.

Κάπως έτσι πήρε την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» του Euro σε μια τρελή ισοβαθμία με τη Δανία. Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην κυριολεξία σε όλα! Σλοβενία και Δανία τερμάτισαν με τρεις βαθμούς στον όμιλο φέρνοντας τρεις ισοπαλίες. Η μία ήταν το μεταξύ τους παιχνίδι 1-1, ενώ οι άλλες δύο είχαν και πάλι το ίδιο σκορ, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν απόλυτα στα τέρματα τους στον όμιλο (2-2).

Το επόμενο κριτήριο ήταν οι κίτρινες κάρτες όπου κι πάλι υπήρξε η απόλυτη ισορροπία για να φτάσουμε στο τελευταίο κριτήριο αυτής της τρελής ισοβαθμίας. Αυτό είχε να κάνει με την κατάταξη των δυο ομάδων στα προκριματικά του Euro που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο. Εκεί η Δανία πήρε την κορυφή αλλά όχι τόσο απλά, αφού οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στους 22 βαθμούς! Κάπως έτσι ολοκληρώνεται αυτή η τρελή ισοβαθμία που φέρνει τους Δανούς στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου και τους Σλοβένους στην τρίτη, με τις δύο ομάδες να παίρνουν πάντως την πρόκριση.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ απογοήτευσε για ακόμα ένα παιχνίδι. Αυτή τη φορά μάλιστα δε γλίτωσε από τις αποδοκιμασίες των οπαδών της. Τα μόνα καλά πράγματα που έχει να κρατήσει η Αγγλία από το παιχνίδι είναι η μοναδική όμορφη συνεργασία στο παιχνίδι της που κατέληξε σε γκολ του Σάκα, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, αλλά και ένα καλό διάστημα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου που έβαλε λίγο ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι της.

Είναι ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα για το αγωνιστικό του κομμάτι ή μάλλον θα το θυμούνται οι Άγγλοι αν θέλουν να δουλέψουν και να γίνουν καλύτεροι ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και οι Σλοβένοι των Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτό το 0-0 απέναντι στην Αγγλία που τους έδωσε για πρώτη φορά την πρόκριση στους «16» του Euro.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (84′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46′ Μέινου), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (71′ Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86′ Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86′ Τσέλαρ), Σέσκο (75′ Ίλισιτς)

EURO 2024: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ / 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αγγλία – Σλοβενία 0-0

Δανία – Σερβία 0-0

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

    1. Αγγλία 5 (2-1)
    2. Δανία 3 (2-2)
    3. Σλοβενία 3 (2-2)
    4. Σερβία 2 (1-2)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς