Δανία – Σερβία 0-0: Οι Δανοί χαμογέλασαν και προκρίθηκαν ως 2οι, πικρός αλλά δίκαιος αποκλεισμός για τους Σέρβους

Η ψυχωμένη και άρτια τακτικά Δανία πέρασε ως δεύτερη από τον τρίτο όμιλο του Euro 2024 αφήνοντας εκτός συνέχειας τους απογοητευτικούς Σέρβους, την ώρα που η Σλοβενία έγραψε ιστορία με την πρόκρισή της ως τρίτη -επίσης με τρεις ισοπαλίες-

Η ψυχωμένη και με άρτιο τακτικό πλάνο Δανία άντεξε στην πίεση της άστοχης και αγχωμένης Σερβίας για να πάρει την τρίτη της ισοπαλία στον όμιλο και πρώτη χωρίς τέρματα (0-0) και μαζί το εισιτήριο για τη φάση των «16» ως δεύτερη πίσω από την πρωτοπόρο Αγγλία στον τρίτο όμιλο και σε οριακή μάχη με τη Σλοβενία που έμεινε τρίτη και εξασφάλισε μία θέση στις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Αποκλείστηκε ως 4η η Σερβία που πήγε με μεγάλες προσδοκίες στα γερμανικά γήπεδα αλλά δεν κατάφερε και δεν της άξιζε κάτι παραπάνω.

Κάπως έτσι πήρε την πρόκριση και η Σλοβενία για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» του Euro σε μια τρελή ισοβαθμία με τη Δανία. Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην κυριολεξία σε όλα!

Αγγλία – Σλοβενία 0-0: Λιοντάρια σε κρίση, ιστορική πρόκριση στους «16» για τους Σλοβένους

Σλοβενία και Δανία τερμάτισαν με τρεις βαθμούς στον όμιλο φέρνοντας τρεις ισοπαλίες. Η μία ήταν το μεταξύ τους παιχνίδι 1-1, ενώ οι άλλες δύο είχαν και πάλι το ίδιο σκορ, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν απόλυτα στα τέρματα τους στον όμιλο (2-2).

Το επόμενο κριτήριο ήταν οι κίτρινες κάρτες όπου κι πάλι υπήρξε η απόλυτη ισορροπία για να φτάσουμε στο τελευταίο κριτήριο αυτής της τρελής ισοβαθμίας. Αυτό είχε να κάνει με την κατάταξη των δυο ομάδων στα προκριματικά του Euro που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο. Εκεί η Δανία πήρε την κορυφή αλλά όχι τόσο απλά, αφού οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στους 22 βαθμούς! Κάπως έτσι ολοκληρώνεται αυτή η τρελή ισοβαθμία που φέρνει τους Δανούς στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου και τους Σλοβένους στην τρίτη, με τις δύο ομάδες να παίρνουν πάντως την πρόκριση.

Στο ματς η Δανία είχε τον έλεγχο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ σοβαρά από τη Σερβία, που έψαχνε τον τρόπο αλλά για άλλη μία φορά δεν είχε την ουσία και τους αυτοματισμούς για να ανοίξει την καλά οργανωμένη άμυνα των Δανών, που μάλιστα είχαν τις περισσότερες αξιόλογες φάσεις για να πάρουν τη νίκη αλλά το μυστικό της επιτυχίας στους ομίλους φάνηκε πως ήταν οι ισοπαλίες, αν και το Σάββατο (29/6) θα έχει σίγουρα πολύ δύσκολο έργο στο ματς για τους «16» απέναντι στην οικοδέσποινα Γερμανία στο Ντόρτμουντ.

ΔΑΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ 0-0

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (77′ Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77′ Ντιλέινι), Χέιμπιεργκ, Μάλε, Έρικσεν (88′ Πόουλσεν), Βιντ (46′ Σκοβ Όλσεν), Χέιλουντ (59′ Ντόλμπεργκ).

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73′ Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67′ Βλάχοβιτς), Γκουντέλι (46′ Γιόβιτς), Α. Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46′ Τάντιτς), Λούκιτς (87′ Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Μίτροβιτς.

EURO 2024: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ / 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αγγλία – Σλοβενία 0-0

Δανία – Σερβία 0-0

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Αγγλία 5 (2-1)
Δανία 3 (2-2)
Σλοβενία 3 (2-2)
Σερβία 2 (1-2)

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

LEN Euro Cup: Ζωντανοί για πρόκριση στους «16» Πανιώνιος, Απόλλων και ΝΟΒ, εκτός ομίλων ο ΠΑΟΚ

Πάλεψε μέχρι τα τελευταία λεπτά ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Η...

«Κάηκε» η Σκύρος για τα ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού

Η νύχτα μέρα έγινε στη Σκύρο για τα ευρωπαϊκά...

Ιστορική πρόκριση στους ομίλους του LEN Euro Cup ο Παναθηναϊκός

Την πρόκρισή του στους ομίλους του Euro Cup Υδατοσφαίρισης...

Ντεμπούτο Ενγκαπέ με την Πουατιέ: 2.500 θεατές αποθέωσαν τον Γάλλο σταρ, που επέστρεψε στη Γαλλία μετά από 13 χρόνια

Όλο το ενδιαφέρον στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος βόλεϊ...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup