28 C
Athens

Γαλλία – Πολωνία 1-1: Ο Λεβαντόφσκι στέρησε την πρωτιά από τους Γάλλους

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με το πρώτο γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ σε Euro και κρατούσαν στα χέρια τους την πρωτιά στον 4ο όμιλο, ο Μενιάν φάνηκε να τους οδηγεί πιο κοντά σε αυτή με επέμβαση σε πέναλτι του Λεβαντόφσκι, όμως αυτό επαναλήφθηκε και τη δεύτερη φορά ο Πολωνός επιθετικός ήταν εύστοχος

Δύο πέναλτι έκριναν το αποτέλεσμα ανάμεσα σε Γαλλία και Πολωνία που ήρθαν ισόπαλες με 1-1.

Οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες για την τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου, με τους Πολωνούς να μην έχουν βαθμολογικό κίνητρο καθώς δεν είχαν ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Euro μετά τις δύο ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Αντίθετα οι Γάλλοι ήθελαν τη νίκη που πιθανότατα θα τους έδινε και την πρώτη θέση του ομίλου, ανάλογα πάντα με το αποτέλεσμα και στο άλλο παιχνίδι ανάμεσα σε Αυστρία και Ολλανδία.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα φορώντας προστατευτική μάσκα και βρήκε το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην 6η συμμετοχή του και δεύτερη φετινή. Παρόλα αυτά η νίκη δεν ήρθε και σε συνδυασμό με τη νίκη της Αυστρίας στο άλλο παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία η Γαλλία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Η Πολωνία παρουσίασε αρκετά βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και δημιούργησε αρκετές φάσεις. Οι περισσότερες καλές στιγμές ωστόσο ανήκαν στους Γάλλους που συνήθως τα έκαναν… μαντάρα στην τελική προσπάθεια και έτσι έμειναν μόνο σε ένα τέρμα κι αυτό από την άσπρη βούλα.

Ο Ντεμπελέ κέρδισε πέναλτι από τον Κιβιόρ, ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 στο 56′.

Η απάντηση ήρθε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Euro βασικός μιας και δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Μετά την παρέμβαση του VAR ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ουπαμεκανό πάνω στον Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Μενιάν κέρδισε τον Λεβαντόφσκι αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη καθώς κανένα από τα δύο πόδια του Γάλλου τερματοφύλακα δεν πατούσαν στη γραμμή.

Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε κι πάλι την εκτέλεση και μάλιστα δεν άλλαξε τη γωνία που έστειλε την μπάλα, η οποία αυτή τη φορά κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 στο 79′.

Η Γαλλία προσπάθησε να βρει δεύτερο τέρμα ώστε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, από την πλευρά της η Πολωνία δεν είχε τίποτα να χάσει και επιχείρησε να βρει κι αυτή τις στιγμές της, όμως μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ (61΄Γκριεζμάν), Τσουαμενί (81΄Φοφανά), Ραμπιό (61΄Καμαβινγκά), Μπαρκολά (61΄Ζιρού), Ντεμπελέ (86΄Κόλο Μουανί), Εμπαπέ

Πολωνία (Μίχαλ Προμπιέρζ): Σκορούπσκι, Μπεντνάρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Μόντερ, Ζιελίνσκι, Φρανκόφσκι, Ζαλέφσκι (68΄Σκόρας), Σιμάνσκι (68΄Σφιντέρσκι), Ουρμπάνσκι, Λεβαντόφσκι

EURO 2024: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ / 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Γαλλία – Πολωνία 1-1 (56′ πεν. Εμπαπέ / 79′ πεν. Λεβαντόφσκι)

Ολλανδία – Αυστρία 2-3 (47′ Γκάκπο, 75′ Ντεπάι / 6′ αυτ. Μάλεν, 59′ Σμιντ, 80′ Ζάμπιτσερ)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Αυστρία 6 (6-4)

Γαλλία 5 (2-1)

Ολλανδία 4 (4-4)

Πολωνία 1 (3-6)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς