31.9 C
Athens

Το Συνέδριο της Ένωσης Προπονητών της Ευρωλίγκας (EHCB) του 2024 έγραψε ιστορία

Το μεγαλύτερο προπονητικό σεμινάριο των τελευταίων ετών στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο κλειστό της Γλυφάδας με τη συμμετοχή 700 προπονητών από 54 χώρες.

Από τις ΗΠΑ έως τη Νέα Ζηλανδία και από τη Ρωσία έως τη Βραζιλία, συμμετέχοντες από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου ενώθηκαν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων 100 προπονητών από την 4η γενιά της Ακαδημίας Προπονητών της EHCB.

Την εκδήλωση κάλυψαν 50 δημοσιογράφοι, από MME εντός κι εκτός Ελλάδας. Συνολικά, υπήρξαν 16 εταίροι της εκδήλωσης με τον δήμο Γλυφάδας και τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου να φιλοξενούν το EHCB Coaches Congress στο κλειστό «Μ.Λιούγκας», ενώ το Υπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και ο σύνδεσμός Ελλήνων προπονητών (ΣΕΠΚ) παρείχαν την υποστήριξή τους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης επισκέφθηκε την εκδήλωση και συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της, όπως και η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης.

Παρόντες ήταν ακόμα ο προπονητής των Τορόντο Ράπτορς, Ντάρκο Ράγιακοβιτς και ο φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς, Σάσα Βεζένκοφ, καθώς και ο διευθυντής της Ένωσης Παικτών της EuroLeague (ELPA), Μπόστιαν Νάχμπαρ, και ο πρόεδρος της Ένωσης διαιτητών (UEBO), Σρέτεν Ράντοβιτς.

Για πρώτη φορά, ο κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Ευρωλίγκας στην Ελλάδα, η NOVA κάλυψε την εκδήλωση παρέχοντας μια μετάδοση κορυφαίας ποιότητας η οποία μεταφέρθηκε επίσης σε παγκόσμια ζωντανή ροή μέσα διαδικτύου. Αυτή η δυνατότητα συμπεριλήφθηκε στη νέα εφαρμογή της EHCB, η οποία περιλαμβάνει επίσης την πλατφόρμα βίντεο EHCB και διαθέτει ένα νέο εργαλείο AI για αυτόματες μεταφράσεις σε πολλές διαφορετικές γλώσσες.

Η καθηγήτρια Βίλια Μπιτσιουναϊτε μετέδωσε τις γνώσεις της για την ψυχολογία του αθλητή στο πάνελ για τη συζήτηση περί ψυχικής υγείας που είχε την υποστήριξη της πρωτοβουλίας Empow3rd Forw4rd από την Stoiximan, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης προπονητών Δημήτρη Ιτούδη και τα μέλη Πάμπλο Λάσο, TJ Πάρκερ, Σάσα Ομπράντοβιτς και Σελτσούκ Ερνάκ.

Στο πάνελ συζήτησης του συνδέσμου των διαιτητών UEBO, το θέμα της επικοινωνίας μέσα στο παιχνίδι συζητήθηκε μεταξύ του προέδρου της Σρέτεν Ράντοβιτς, του μέλους της Μεντί Ντιφαλά, του αντιπροέδρου της Ένωσης Προπονητών Γιάννη Σφαιρόπουλο και των μελών της Αντρέα Τρινκιέρι, Ερντέμ Τσαν και Ισραέλ Γκονζάλεζ.

Ο καθηγητής Ιγκόρ Γιούκιτς έδωσε τις επιστημονικές του απόψεις για το φόρτο εργασίας των παικτών στο πάνελ συζήτησης της ELPA μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Μπόστιαν Νάχμπαρ, τον Ντάρκο Ραγιάκοβιτς, τον Σάσα Βεζένκοφ και τα μέλη της Ένωσης προπονητών Αχμέτ Τσακί, Ντέγιαν Ράντονιτς και Σάσα Ομπράντοβιτς.

Την παράσταση έκλεψαν τα masterclass των μελών της Ένωσης Προπονητών Τσους Ματέο, Γιώργου Μπαρτζώκα, Οντεντ Κάτας, Μιχάι Σίλβασαν, Ντάνι Φράνκο, Στέφανου Τριαντάφυλλου, Γκιγιέρμο Φρούτος και Γιώργου Μποζίκα, ενώ ο διαιτητής Μεντί Ντιφαλά εξήγησε λεπτομερώς τον κανονισμό του επιθετικού φάουλ και πότε εφαρμόζεται.

Το μεγάλο φινάλε ανήκε στους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη, επί χρόνια συνεργάτες στον Παναθηναϊκό, οι οποίοι έκαναν κοινό masterclass, δείχνοντας ταυτόχρονη αλληλεπίδραση άμυνας και επίθεσης σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε.

Οι συνεργάτες της εκδήλωσης ήταν οι εξής: EuroLeague, Nova, Eurohoops, Stoiximan, Kinexon, Finist SCM, Millimetric, Vicuna, Globalsat, S4S, Nature Valley, Βίκος, Τζελάλης και τα εστιατόρια Νησιώτισσα και Παπαϊωάννου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς