Ντιφαλά: Δεν έχω πρόβλημα με καμία ομάδα, έχω χάσει τον ύπνο μου εξαιτίας λάθους

Στη Nova μίλησε ο Μεχντί Ντιφαλά που βρέθηκε στην Ελλάδα για το συνέδριο προπονητών της EuroLeague στο κλειστό της Γλυφάδας.

Ο Γάλλος σφύριξε τον τελικό της διοργάνωσης ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ρεάλ Μαδρίτης αποτελώντας έναν εκ των… Διόσκουρων που ορίστηκαν στα τέσσερα σερί τελευταία παιχνίδια των Πράσινων στη διοργάνωση, ενώ διόλου άδικα βρέθηκε στο επίκεντρο και για τη διαιτητική σφαγή του Ολυμπιακού στο Game 3 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ το οποίο (ευτυχώς) δεν στοίχισε στους Ερυθρόλευκους στην πρόκριση στο Final Four.

Μιλώντας στη Nova τόνισε πως πάντα χαίρεται όταν έρχεται στην Ελλάδα και ανέφερε πως έχει χάσει ακόμη και τον ύπνο του εξαιτίας λάθος απόφασης του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη χρονιά και πώς αυτή κύλησε: «Ήταν μια πολύ καλή σεζόν, είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές διαιτησίες. Είχαμε κάποιες καλές, άλλες φορές όχι. Οι προπονητές και οι παίκτες προσπαθούν να μας πιέσουν για τα επόμενα σφυρίγματα, να μας πείσουν ότι αδικούνται. Είναι μια στρατηγική αυτό. Μπορεί να νομίζουν ότι είμαστε τα εμπόδια, αλλά εμείς εκεί απλά ρυθμίζουμε το παιχνίδι».

Για το αν θεωρεί ότι τώρα οι παίκτες σταρ διαμαρτύρονται όλο και περισσότερο: «Θα έλεγα ότι γίνεται όλο και πιο κοινό τώρα. Προσπαθούν να μας βάλουν πίεση, να κατηγορήσουν τους διαιτητές για τα λάθη τους. Είμαστε άνθρωποι κάνουμε λάθη. Λάθη κάνουν οι προπονητές, λάθη κάνουν οι ποδοσφαιριστές, λάθη κάνουμε και εμείς, δεν είμαστε τέλειοι.

Η διαφορά είναι ότι αυτοί έχουν πρόσβαση στον Τύπο, μπορούν να εκφράσουν τους εαυτούς τους στις συνεντεύξεις Τύπου, εμείς δεν έχουμε αυτή την πρόσβαση. Καταλαβαίνουμε ότι δεχόμαστε πίεση επειδή και αυτοί με τη σειρά τους δέχονται πίεση και προσπαθούν να καλύψουν και τα δικά τους λάθη. Προσπαθούμε να είμαστε όσο καλύτεροι γίνονται, συνεχώς δουλεύουν όλοι οι διαιτητές για να γίνονται καλύτεροι».

Για το αν του έχει συμβεί να χάσει τον ύπνο του για κάποιο λάθος: «Σίγουρα. Συμβαίνει σε όλους μας. Κάποιες φορές είμαστε στη σωστή θέση, σωματικά είμαστε εκεί που πρέπει, όχι όμως και πνευματικά. Έχει συμβεί σε μένα και προσπαθώ να το κάνω να μη συμβεί ξανά στη σεζόν. Κάθε φορά που κάνω λάθος προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει. Δεν ξέρω τον κανόνα, δεν είχα καλό οπτικό πεδίο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορείς να κάνεις λάθος».

Για το αν υπάρχει η νοοτροπία σε εκείνον και τους διαιτητές να ισοσταθμίζουν τα λάθη που κάνουν: «Αν κάνω ένα λάθος για οποιοδήποτε λόγο, δεν θα κάνω άλλο λάθος για να τα ισοσκελίσω, γιατί τότε θα έχω κάνει δύο λάθη. Θα προτιμούσα να έχω ένα λάθος αντί για δύο. Κάποιες φορές θα μιλήσω με έναν προπονητή και θα μου πει ότι έκανες αυτό το λάθος και θα του ζητήσω συγγνώμη και θα προσπαθήσω να μην κάνω λάθος».

Για το τι σκέφτεται όταν έρθει στην Ελλάδα: «Όταν είναι να έρθω στην Ελλάδα χαίρομαι. Έχετε πολύ ωραίους ανθρώπους και συνήθως καλό καιρό. Δεν έχω πρόβλημα με καμία ομάδα και με καμία χώρα. Δν έχω προσωπικά με κανέναν. Όλα καλά, έχω τις διευθύνσεις και κάποιων πολύ ωραίων μαγαζιών και περνάω φανταστικά».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Βόλος – Athens Kallithea 1-1: Ο Μπαραγάν κράτησε όρθια την ομάδα του Ντονάτι στη Μαγνησία

Όρθια για μία ακόμη αγωνιστική έμεινε η Athens Kallithea...

Μεντιλίμπαρ: Ρισκάρουμε ακόμα και να χάσουμε όταν δεν παίζουμε με τη νοοτροπία που πρέπει

Ο Βάσκος τεχνικός τοποθετήθηκε τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο όσο και για το βάθος στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την ανάγκη να αγωνίζεται σε κάθε ματς με τη σωστή νοοτροπία

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Χαιρέκακα άτομα που ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου, για εμένα πλέον είναι σαν να μην υπάρχουν» (vid)

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει ότι «λόγω ηθικής» δεν θα ξανασυνομιλήσει για οτιδήποτε με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για το γεγονός πως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο Καλλιμάρμαρο - Η τοποθέτησή του για το ΣΕΦ και ο επίλογος με «αγάπη και ευημερία»

Ολυμπιακός: Με Μουζακίτη και Κωστούλα η αποστολή για Ατρόμητο – Εκτός οι Μασούρας, Μαρτίνς και Πιρόλα

Δύο 17χρονοι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται στις επιλογές του Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού με Ατρόμητο - Παραμένει εκτός ο Γιώργος Μασούρας

Η Λας Πάλμας κατέκτησε εύκολα το Super Cup Ισπανίας πριν τον Ολυμπιακό

Μόλις 76' χρειάστηκε η Λας Πάλμας για να ξεκινήσει...

Χωρίς Κόλεϊ αλλά με Λόβρεν η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Άρη

Γνωστή έγινε η αποστολή του ΠΑΟΚ για το εντός...

Γουλβς – Λίβερπουλ 1-2: Οι Κόκκινοι πέρασαν από το Μολινό και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής

Το (νέο) στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι δεν το άφησε...

Τζένοα – Γιουβέντους 0-3: Επιβλητικό πέρασμα από τη Γένοβα με σούπερ Βλάχοβιτς

Επιστροφή στις νίκες για τη Γιουβέντους μετά από τρία...

Χωρίς Καρλίτος στο Καραϊσκάκη ο Ατρόμητος

Με μια πολύ σημαντική απουσία - όπως στο παιχνίδι...

LIVE: Ολυμπιακός – Περιστέρι

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη του δεύτερου ημιτελικού του Super Cup στη Ρόδο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι