28.2 C
Athens

Η masterclass εμφάνιση των Τίλεμανς και Ντε Μπρόινε δείχνει τον δρόμο για τη συνέχεια στο Βέλγιο

Η ομάδα του Βελγίου έχει μεγάλες δυνατότητες και κάποιες από αυτές τις έδειξε στο ματς με τη Ρουμανία στο οποίο οι Τίλεμανς και Ντε Μπρόινε την πήραν από το χέρι για να της δώσουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ενόψει της πιο δύσκολης συνέχειας στο Euro 2024

Το Βέλγιο «χτύπησε» την αξιόμαχη Ρουμανία στην αρχή και στο τέλος του αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική του 5ου ομίλου στο Euro 2024 και έβαλε «φωτιά» στα σενάρια πρόκρισης ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Πλέον, όλοι τους (Βέλγιο, Ρουμανία, Ουκρανία, Σλοβακία) έχουν από τρεις βαθμούς και τα πάντα θα κριθούν στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική, σε έναν όμιλο που είναι πολύ πιθανό να βγάλει 3 ομάδες στη φάση των «16».

Η ομάδα του Τεντέσκο έκανε απλώς τα αυτονόητα για να βγάλει αντίδραση μετά την «κρύα» ήττα στην πρεμιέρα από τη Σλοβακία, σε ένα ματς που είχε και πάλι την ανωτερότητα και τις φάσεις αλλά όχι και την αποτελεσματικότητα.

Το βράδυ του Σαββάτου ευτύχησε να μετατρέψει σε γκολ τις 2,3 μεγάλες ευκαιρίες της. Με λίγα λόγια, αξιοποίησε πλήρως τις καλές στιγμές της για να πάρει ένα δίκαιο τρίποντο που της δίνει μέχρι και αέρα πρωτιάς εφόσον κάνει ξανά σωστά τη δουλειά της την Τετάρτη απέναντι στην ανεβασμένη Ουκρανία.

Οι παίκτες που έφεραν την αλλαγή στη ψυχολογία και την αγωνιστική εικόνα των Βέλγων είναι κι αυτοί που σκόραραν. Ο Γιούρι Τίλεμανς ήταν παντού στη μεσαία γραμμή, έκανε μόλις 2 λάθη και με 90% ευστοχίας στις πάσες και 3 κλεψίματα έκανε όλη τη δουλειά (φανερά και μη) στον άξονα.

Την ίδια ώρα ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έπαιξε και για τον… Λουκάκου στην επίθεση βγάζοντας μία τρομερή ενέργεια με ηγετική εμφάνιση. Ο αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι και αρχηγός των Βέλγων είχε 3 πάσες-κλειδιά (τραβάει τα μαλλιά του που δεν μέτρησε και ασίστ), 68 ενέργειες με την μπάλα -περισσότερες από κάθε άλλον επιθετικό στο ματς-, 3/4 πετυχημένες ντρίμπλες γιατί στην καλή του μέρα δεν του παίρνεις με τίποτα την μπάλα από τα πόδια και 11/16 κερδισμένες μονομαχίες στο χορτάρι. Αποφασισμένος για restart και έτοιμος για τα νοκ-άουτ.

Το Βέλγιο έδειξε κάτι από τις δυνατότητές του αλλά έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει εκεί που θέλει. Σε σημείο δηλαδή να κάνει το παιχνίδι του ανεξαρτήτως αντιπάλου, με καλύτερα ποσοστά ευστοχίας και αυτοπεποίθησης, κάτι που της έλειπε στα προηγούμενα μεγάλα τουρνουά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς