26 C
Athens

Αυτός είναι ο Μάρκο Στάμενιτς, ο aggressive χαφ που ήθελε ο Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν

Ο Νεοζηλανδός χαφ έχει τα αγωνιστικά στοιχεία για να μπει δυναμικά στην εξίσωση της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού και να κερδίσει από νωρίς την εμπιστοσύνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που τον διάβασε καλά πριν δώσει το «οκ» για τη μεταγραφή του

Ο Μάρκο Στάμενιτς αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν στην οποία θα μπει ως Κυπελλούχος Ευρώπης μετά την ιστορική κατάκτηση του Conference League.

Ο Νεοζηλανδός -με σερβικό διαβατήριο και ρίζες- χαφ αποτελεί μία επιλογή με τη σύμφωνη γνώμη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ που τον αγόρασε για ένα ποσό κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ από τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι Άγγλοι τον πιστεύουν αρκετά και οι Ερυθρόλευκοι του Πειραιά θέλουν να τον εκμεταλλευτούν ώστε να «κουμπώσει» ιδανικά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού δίπλα σε Έσε και Τσικίνιο, για αρχή, καθώς είναι οι μόνοι δεδομένοι για το ρόστερ της νέας σεζόν στη συγκεκριμένη θέση, με το μέλλον των Όρτα και Ιμπόρα να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Ο Στάμενιτς είναι ένας παίκτης με χαρακτηριστικά που έλειπαν από τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και γενικώς τα τελευταία χρόνια. Ένας παίκτης τύπου Μιλιβόγεβιτς αλλά με καλύτερο διασκελισμό και περισσότερη ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια.

Με μία λέξη: Aggressive τόσο ο ίδιος όσο και τα στοιχεία του. Δυναμικός για να το πούμε και στα ελληνικά. Με καλές τοποθετήσεις, αρέσκεται να κινείται με άνεση σε όλους τους χώρους του άξονα όντως περισσότερο ανασταλτικός παρά δημιουργικός παράγοντας.

Παίκτης που τού αρέσει να «φτιάχνει» παιχνίδι και σπάνια θα τον δεις να κάνει λάθος στις κοντινές μεταβιβάσεις. Ενδεικτικά το ποσοστό της ευστοχίας του σε κοντινές και μακρινές μεταβιβάσεις στον Ερυθρό Αστέρα ήταν καρφιτσωμένο στο 78,6%. Καθόλου άσχημα.

Ο Νεοζηλανδός χαφ ήρθε στην Ελλάδα για να δείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει ως βασική μονάδα σε ομάδα πρωταθλητισμού κι έχει τα αγωνιστικά στοιχεία αλλά και την προσωπικότητα παρά το νεαρό της ηλικίας του -22 ετών- για να τα καταφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί πως χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δύο πόδια του, έχει το σουτ από μακριά και είναι πολύ καλός στις στατικές φάσεις. Ύψους 1,88μ. αλλά καθόλου αργός. Γρήγορος σε πόδια και σκέψη, είναι παίκτης που αναμένεται να ταιριάξει και μάλιστα γρήγορα με τα «θέλω» της νέας του ομάδας. Αυτά που μάθαμε μέσα από τον Μεντιλίμπαρ το τελευταίο εξάμηνο. Επιθετικό ποδόσφαιρο με συνεχείς κινήσεις και διάφορα «τρικ» μεσοεπιθετικά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς