32.2 C
Athens

Ελλάδα – Πολωνία 78-73: Πρώτο φιλικό ξεμούδιασμα στο ΣΕΦ με Χαραλαμπόπουλο και Τολιόπουλο

Παρά το κακό ξεκίνημα η Ελλάδα βρήκε γρήγορα τα πατήματα της και με τον Χαραλαμπόπουλο να έχει 3/4 τρίποντα και τον Τολιόπουλο να έρχεται με φόρα από μία φανταστική σεζόν έφτασε στη φιλική νίκη κόντρα στην Πολωνία - Ράμματα για τον Γιώργο Παπαγιάννη μετά από χτύπημα του Μπαλτσερόφσκι

Το πρώτο παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου) έδωσε η εθνική Ελλάδας, η οποία επικράτησε με 78-73 της Πολωνίας.

Την ευκαιρία να… ξεμουδιάσουν είχαν οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στην ανταγωνιστή Πολωνία. Ο Βασίλης Σπανούλης μπόρεσε να δοκιμάσει πράγματα, κάτι που μπορεί να κάνει και στα επόμενα δύο φιλικά παιχνίδια που ακολουθούν κόντρα σε Μαυροβούνιο (25/6) και τις Μπαχάμες (27/6) στο πλαίσιο του τουρνουά Ακρόπολις.

Στα αρνητικά της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Παπαγιάννη μετά από χτύπημα του Μπαλτσερόφσκι, με τον άσο της Φενέρμπαχτσε να ματώνει και να χρειάζεται ράμματα.

 

Η Πολωνία ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι και πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά, με την εθνική να μοιάζει μουδιασμένη στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού. Η κατάσταση αυτή άλλαξε γρήγορα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όχι απλά επέστρεψε, αλλά είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου καταφέρνοντας από την πλευρά του να πάρει επίσης διψήφιες διαφορές.

Τα λάθη ήταν αρκετά και από τις δύο πλευρές με τα νούμερα να είναι διψήφια, ωστόσο πάντα ως ελαφρυντικό είναι πως πρόκειται για φιλικό ματς.

 

Ο Παπαγιάννης πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση για τα περίπου 16 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ και μέχρι να αποχωρήσει με τραυματισμό. Ο 26χρονος μέτρησε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Πολύ καλός ήταν και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 11 πόντους και 3/4 τρίποντα. Επιπλέον είχε 3 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και ένα κλέψιμο.

 

Με φόρα από την εξαιρετική του σεζόν συνέχισε ο Βασίλης Τολιόπουλος που σταμάτησε στους 12 πόντους (3/7 τρίποντα). Σημαντική και η συμβολή του Τόμας Γουόκαπ με 7 πόντους, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Για την ανταγωνιστική Πολωνία ξεχώρισε ο Σλότερ με 17 πόντους και ακολούθησε ο Μπαλτσερόφσκι με 11.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-27, 46-41, 60-60, 78-73

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς