27.5 C
Athens

Πολωνία – Αυστρία 1-3: Την τελείωσε και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης

Ό,τι διεκδίκησε (και δεν πήρε) κόντρα στη Γαλλία, το πήρε κόντρα στην Πολωνία η Αυστρία που με μια πολύ σοβαρή εμφάνιση πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Euro 2024.

 

Η Αυστρία είχε την υπομονή να περιμένει τις στιγμές της απέναντι σε μια Πολωνία που ουσιαστικά δεν είχε πλάνο στον τρόπο που έκανε τις επιθέσεις της και προσπάθησε με πίεση ψηλά να δημιουργήσει προβλήματα. Η πραγματικότητα είναι πως οι Πολωνοί έδειξαν προβληματική εικόνα στο αμυντικό τρανζίσιον και οι Αυστριακοί ήταν πιο έτοιμοι να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση και ουσιαστικά να περιορίσουν στο ελάχιστο (για να μην πούμε μηδενίσουν) τις ελπίδες των Πολωνών.

Μόλις στο 9ο λεπτό οι Αυστριακοί προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Τράουνερ στην ωραία σέντρα του Μουένε και αμέσως το ματς απέκτησε εξαιρετικό ρυθμό, με τους Πολωνούς να ανεβάζουν την πίεσή τους.

 

Όπως το 0-1 ήρθε από γκολ παίκτη που δεν ήταν βασικός στο προηγούμενο ματς της ομάδας του, έτσι έγινε και το 1-1. Αφού ο Ζαλέφσκι προειδοποίησε στο 18ο λεπτό, στο 30′ οι Πολωνοί ισοφάρισαν με τον Πιόντεκ που έγινε κάτοχος της μπάλας από τις κόντρες και εκτέλεσε για την ισοφάριση.

 

Οι Αυστριακοί κράτησαν την κατοχή της μπάλας και η πίεση άρχισε να αποδίδει καρπούς. Η κεφαλιά του Πος στο 51′ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Σέζνι, αλλά οι Πολωνοί εξακολούθησαν να μην κρατούν μπάλα και να έχουν κακές αποστάσεις.

Στο 66′ ο Πρας που μετρούσε λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο (αντικατέστησε τον Μουένε) άνοιξε στον Αρναούτοβιτς κι αυτός με τη σειρά του στον Μπαουμγκάρντνερ που με δυνατό σουτ έκανε το 1-2.

 

Το νερό μπήκε στο αυλάκι, οι αλλαγές δεν διαφοροποίησαν την κατάσταση για την Πολωνία η οποία σώθηκε από το 1-3 στην επέμβαση του Βίμερ στον Σέζνι αλλά δεν κατάφερε να γλιτώσει το τρίτο γκολ στο 78′ όταν ο Ζάμπιτσερ έφυγε τετ α τετ, ο Πολωνός κίπερ τον ανέτρεψε και ο Αρναούτοβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

 

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μίχαλ Προμπιέρζ): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Πιοτρόφσκι (46′ Μόντερ), Σλις, Ζαλέφσκι, Ζιελίνσκι (87′ Ουρμπάνσκι), Μπούκσα (60′ Λεβαντόφσκι), Πιόντεκ (60′ Σφιντέρσκι)

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Πος, Λίνχαρτ, Τράουνερ (59′ Ντάνσο), Μουένε (63′ Πρας), Σάιβαλντ, Γκρίλιτς (46′ Βίμερ), Μπαουμγκάρντνερ (81′ Σμιντ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (81′ Γκρέγκοριτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς