Ολυμπιακός: Πρώτη μεταγραφή των Κυπελλούχων Ευρώπης ο Μάρκο Στάμενιτς

Ο Νεοζηλανδός χαφ Μάρκο Στάμενιτς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην οποία υπέγραψε ως το 2029 - Πρώτη μεταγραφή των Κυπελλούχων Ευρώπης για τη σεζόν 2024/25

Σεφτέ στις μεταγραφές έκανε την Παρασκευή 21 Ιουνίου ο Ολυμπιακός, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκο Στάμενιτς.

O 22χρονος διεθνής Νεοζηλανδός μέσος (με καταγωγή από τη Σερβία) έκανε μια σπουδαία σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα με τον οποία μέτρησε 35 συμμετοχές και κατέκτησε το double.

Ο Στάμενιτς υπέγραψε αρχικά στη Νότιγχαμ για τα επόμενα πέντε χρόνια (σύμφωνα με το Athletic το κόστος μεταγραφής ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ) και παραχωρήθηκε από τους Κόκκινους με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό για τη σεζόν 2024/25, με τους Κυπελλούχους Ευρώπης να φουλάρουν για να κλείσουν το συντομότερο το ρόστερ που θα έχει στην προετοιμασία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου μέσου, Μάρκο Στάμενιτς. Γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου 2002, στο Wellington, με καταγωγή από τη Σερβία, είναι 15 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας.

Αφού εντάχθηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία Olé, αγωνίστηκε στις Western Suburbs και Team Wellington του τόπου του, ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2020 πήρε μεταγραφή στην Copenhagen. Με την ομάδα της Δανίας έκανε 23 συμμετοχές αγωνιζόμενος και στο Champions League, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο τη σεζόν 2022-2023. Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 παραχωρήθηκε στη Køge με τη μορφή δανεισμού (23 συμμετοχές, δύο γκολ).

Τον Φεβρουάριο του 2023 αποκτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα, με τη φανέλα του οποίου έκανε 35 συμμετοχές (οι τέσσερις στο Champions League), πέτυχε δύο γκολ και κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Μάρκο, καλώς ήλθες στον Ολυμπιακό!»

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...