27.5 C
Athens

Η ΔΕΑΒ για «σοβαρά επεισόδια βίας» στο ΟΑΚΑ επέβαλε απλό πρόστιμο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας αναγνώρισε πως υπήρξαν «σοβαρά επεισόδια βίας στο ΟΑΚΑ» ωστόσο επέβαλε απλό πρόστιμο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις συμπλοκές οπαδών με αστυνομικούς

Η Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας επωμίστηκε – θεωρητικά όπως φαίνεται – το έργο της αντιμετώπισης περιστατικών βίας ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο βέβαια περνά ο καιρός και αναλόγως τον σύλλογο, βλέπουμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Αυτό αποδείχθηκε και την Παρασκευή 21 Ιουνίου, με τη ΔΕΑΒ να τιμωρεί με απλό πρόστιμο 50.000 ευρώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα σοβαρά επεισόδια βίας – τα οποία και η ίδια η ΔΕΑΒ χαρακτηρίζει σοβαρά (!) – που προκάλεσαν 500 οπαδοί των Πράσινων σε αστυνομικούς πριν την έναρξη του πέμπτου τελικού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.

Ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να περιμένει κάποιος οτιδήποτε άλλο από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν τιμωρήθηκε πέρυσι με αφαίρεση βαθμών μετά το ανεπανάληπτο σκάνδαλο που έφερε την υπογραφή του Ηλία Κορομηλά αλλά και του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ με τα σοβαρά επεισόδια και την οριστική διακοπή του 4ου τελικού.

Η ανακοίνωση:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με την υπ’ αριθμ. 45/2024 Απόφασή της επιβλήθηκε, σε βάρος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €), για σοβαρά επεισόδια βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό -συμπλοκές περίπου πεντακοσίων (500) φιλάθλων της με την αστυνομία, με κίνδυνο πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών στα αστυνομικά όργανα– τα οποία έλαβαν χώρα στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ο.Α.Κ.Α., κατά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AΚTOR – ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στις 14-06-2024, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE – Play offs), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, που διοργανώνεται από τον ΕΣΑΚΕ.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς