Ο Ντε Λα Φουέντε είπε την αλήθεια: Δεν υπάρχει (για την ώρα) καλύτερη ομάδα στο Euro 2024 από την Ισπανία

Δεν είναι Ισπανία από τα παλιά, αλλά μία Ισπανία από το μέλλον που παίρνει πολλά από τα χαφ της (Ρόδρι, Ρουίθ, Πέδρι) και βγάζει μία ποδοσφαιρική υγεία ικανή να τη φτάσει μακριά στα γήπεδα της Γερμανίας σε ένα τουρνουά-παρακαταθήκη για τη συνέχεια

Η εθνική Ισπανίας αρέσει. Η νέα γενιά της, με μία ποδοσφαιρική αύρα και φρεσκάδα που τα πρώτα δείγματά της τα είδαμε στα γήπεδα του Κατάρ στο Μουντιάλ του 2022. Στο Euro 2024 η εικόνα στο χορτάρι δικαιώνει όσους πίστεψαν σε αυτή τη νέα γενιά του ισπανικού ποδοσφαίρου -με μερικές πινελιές από το παρελθόν- και με ένα ξεκάθαρο μήνυμα-παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ό,τι και να γίνει το φετινό καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας, η Ισπανία έχει ήδη κερδίσει. Βέβαια, θα πει κάποιος ότι στο dna αυτής της ομάδας υπάρχει μόνο η νίκη. Σωστό. Ωστόσο, τίποτα δεν έρχεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή, δουλειά και επιμονή για μία ομάδα που έχει μάθε να ζει με τον πρωταθλητισμό. Τώρα, ξεκίνησε από την αρχή αλλά δείχνει ικανή να κάνει το «μπαμ» από φέτος. Να φτάσει δηλαδή μέχρι το τέλος του δρόμου. Με το δικό της ποδόσφαιρο και με τη δική της νοοτροπία.

Ο προπονητής των Ίβηρων, Λουίς Ντε Λα Φουέντε είπε όλη την αλήθεια για την εθνική Ισπανίας με δύο ατάκες. Η πρώτη «να μην χάσουμε το μυαλό μας στα νοκ-άουτ» κάτι που φανερώνει πως η ομάδα του είναι καινούργια και… άμαθη από μεγάλα ματς δίχως αύριο. Και η δεύτερη όπου τόνισε πως «δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα στο Euro 2024 από την Ισπανία». Δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά η πιο μεγάλη αλήθεια και οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Η Ισπανία μετά τις δύο πρώτες δικές της αγωνιστικές στους ομίλους του Euro 2024 είναι η ομάδα με τις περισσότερες πάσες, με τη μεγαλύτερη συχνότητα μεγάλων ευκαιριών (4,1 ανά παιχνίδι) και αυτή με την καλύτερη αμυντική λειτουργία καθώς δέχθηκε μόλις 0,7 ευκαιρίες για γκολ από Κροατία και Ιταλία κρατώντας με σχετική άνεση το «μηδέν» στην εστία.

Δεν είναι Ισπανία από τα παλιά, αλλά μία Ισπανία από το μέλλον που παίρνει πολλά από τα χαφ της (Ρόδρι, Ρουίθ, Πέδρι) που για την ώρα κάνουν εξαιρετικό τουρνουά, με το άστρο του Γιαμάλ που έχει γράψει ήδη ιστορία ως ο νεότερος παίκτης σε τελική φάση Euro και με έναν Μοράτα που βγαίνει συχνά από την περιοχή για να συμμετέχει στο κομμάτι τις επιθετικής ανάπτυξης και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ.

Είναι νωρίς ακόμα και σε αυτά τα τουρνουά οι «μεγάλες» ομάδες και τα φαβορί κρίνονται στα νοκ-άουτ. Το νόημα για την εθνική Ισπανίας είναι άλλο και πολύ βαθύτερο. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον, βγάζει ποδοσφαιρική υγεία και είναι βέβαιο ότι το ποδόσφαιρο αργά ή γρήγορα θα τους δικαιώσει.

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...