Δανία – Αγγλία 1-1: Προβλημάτισε με την εικόνα της αλλά κρατά την πρόκριση στα χέρια της

Η μουρμούρα μεγαλώνει για τα Τρία Λιοντάρια μετά τη νέα κακή εμφάνιση της ομάδας του Σάουθγκεϊτ, αυτή τη φορά κόντρα στους Δανούς

Πρώτη απώλεια στον όμιλο για την Αγγλία που όμως κρατά την τύχη στα χέρια της. Τα Λιοντάρια έμειναν στο 1-1 με τη Δανία χωρίς πάντως να παρουσιάσουν καλή εικόνα. Για την ακρίβεια, προβλημάτισαν πολύ κι ας έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς, κι ας φαίνεται πως θα προκριθούν ως πρώτοι (λόγω της ποιότητάς τους).

 

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ δυσκολεύτηκε να κρατήσει μπάλα, να την κυκλοφορήσει, να βγάλει αυτοματισμούς και να γίνει πραγματικά απειλητική απέναντι σε μια Δανία που αν γνώριζε την ήττα όλα δείχνουν πως θα αποχαιρετούσε πρόωρα το φετινό Euro.

Η Αγγλία προηγήθηκε στο 18ο λεπτό. Ο Γουόκερ από τα δεξιά γύρισε την μπάλα στην περιοχή για τον Σάκα ωστόσο από τις κόντρες επωφελήθηκε ο Κέιν που την είδε να του στρώνεται και πλάσαρε τον Σμάιχελ για να κάνει το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Άγγλου φορ της Μπάγερν στη φετινή διοργάνωση, το πρώτο σε φάση ομίλων γενικότερα και το πέμπτο συνολικά σε τελική φάση Euro κυνηγώντας πια τους Ρούνεϊ (έξι) και Σίρερ (επτά).

 

Η απάντηση των Δανών ήρθε με ένα ασύλληπτο γκολ στο 34′. Ο Μόρτεν Χιούλμαντ έγινε κάτοχος της μπάλας και με ένα απίθανο σουτ από τα 28 μέτρα την έστειλε στα δίχτυα (αφού πρώτα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πίκφορντ).

 

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να πιέσουν περισσότερο για να βρουν ένα δεύτερο γκολ, με τους Άγγλους να απειλούν με τα σουτ των Φόντεν και Σάκα τα οποία όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Οι Δανοί έφτασαν στο ύψος της μεγάλης περιοχής την πίεσή του ανακτούσαν διαρκώς την μπάλα αλλά αναλώθηκαν σε μακρινά σουτ με τον Ντάμσγκαρντ, τον Μέλε και τον Χόιμπιεργκ να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του Πίκφορντ.

Παρά την τριπλή αλλαγή, η Αγγλία έφτιαξε μόνο μια φάση στο 72′ με το πλασέ του Γουότκινς από πλάγια θέση να μη δημιουργεί προβλήματα στον Σμάιχελ, με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος.

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκαρντ, Μέλε, Χιούλμαντ (82′ Νόργκαρντ), Χόιμπιεργκ, Κρίστιανσεν (57′ Μπα), Έρικσεν (82′ Σκοβ Όλσεν), Βιντ (57′ Ντάμσγκαρντ), Χόιλουντ (67′ Πόουλσεν)

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρετ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ, Ράις, Αλεξάντερ-Άρνολντ (54′ Γκάλαχερ), Μπέλιγχαμ, Σάκα (69′ Έζε), Φόντεν (69′ Μπόουεν), Κέιν (69′ Γουότκινς)

3ος ΟΜΙΛΟΣ EURO 2024: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σλοβενία – Σερβία 1-1 (69′ Κάρνιτσικ / 90+6′ Γιόβιτς)

Δανία – Αγγλία 1-1 (34′ Χιούλμαντ / 18′ Κέιν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Αγγλία 4 (2-1)
  2. Δανία 2 (2-2)
  3. Σλοβενία 2 (2-2)
  4. Σερβία 1 (1-2)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...