Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ανυπομονώ να με κοουτσάρει ο Σπανούλης, όνειρο να πετύχω κάτι σπουδαίο με την εθνική

«Έξτρα κίνητρο να ζήσω μια φορά στη ζωή μου κάτι σπουδαίο με την εθνική», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από το παρκέ του ΣΕΦ, ενόψει της προσπάθειας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο προολυμπιακό τουρνουά

Όνειρο αποτελεί για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η διάκριση με τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη και τον αντίκτυπο που έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα νέα παιδιά.

Ο 29χρονος διεθνής παίκτης μίλησε για:

-Την αγωνιστική του κατάσταση και την παρουσία του Σπανούλη στον πάγκο:
Δεν έχω παίξει μπάσκετ 2,5 μήνες, δεν έχω κάνει προπόνηση με επαφή, αλλά είμαι καλύτερα, είμαι καλά. Ανυπομονώ να μπω στις προπονήσεις. Η χημεία μου με τα παιδιά είναι μηδενική, δεν έχουμε παίξει ακόμα μαζί. Έχουμε χρόνο μπροστά μας μέχρι τις 2 Ιουλίου, μακάρι σε αυτές τις λίγες μέρες να βρεθούμε σαν ομάδα και να παίξουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ.

Έχω δει λίγα βίντεο κι έχω μιλήσει άπειρες ώρες με τον Βασίλη. Πιστεύω ότι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ακριβώς η εθνική ομάδα. Ένας άνθρωπος που έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές στο ελληνικό μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την εθνική. Έχει τρομερή εμπειρία σαν παίκτης και σαν προπονητής έχει δείξει τι μπορεί να κάνει τα τελευταία χρόνια. Ανυπομονώ να μας βρεθώ στο παρκέ και να μας κοουτσάρει.

-Το κίνητρό του:
Δεν έχω παίξει ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα ήθελα να πάμε εκεί και να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο. Το κίνητρό μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, να συμμετέχω σε ένα τέτοιο τουρνουά, όχι η Team USA, ούτε τίποτε άλλο.

Το 2008, όταν η Εθνική έπαιζε στους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο, δεν έπαιζα και δεν παρακολουθούσα μπάσκετ. Σίγουρα όταν είδα τον Σοφοκλή (σ.σ. Σχορτσιανίτη), ένα μαύρο παιδί να παίζει στην Εθνική Ελλάδας, μου έδωσε ένα κίνητρο ότι μία μέρα ίσως μπορώ να είμαι κι εγώ σε αυτή την ομάδα. Το 2009 άρχισα να παίζω ουσιαστικά μπάσκετ, όταν ήμουν 15 χρονών. Ακούω τους συμπαίκτες μου να λένε ότι με την ομάδα τους έχουν καταφέρει τα πάντα και το να ζεις κάτι σπουδαίο με την εθνική είναι απίστευτο συναίσθημα και θέλω να το νιώσω κι εγώ μια φορά στη ζωή μου. Αυτό μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο.

-Τι συνιστά επιτυχία για την εθνική:
Να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά επιτυχία θα είναι και η αυριανή μέρα που θα έρθουν παιδάκια να μας δουν να παίζουν και θα ονειρεύονται ότι μία μέρα ίσως μπορούν να εκπροσωπούν τη χώρα τους κι αυτή την ομάδα. Ακόμα κι όταν βλέπουν την εθνική να μην κερδίζει, πάλι δημιουργείται ένας αντίκτυπος στα παιδιά, αυτό είχε συμβεί και με μένα όταν ήμουν μικρός και τώρα είμαι εδώ».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Βόλος – Athens Kallithea 1-1: Ο Μπαραγάν κράτησε όρθια την ομάδα του Ντονάτι στη Μαγνησία

Όρθια για μία ακόμη αγωνιστική έμεινε η Athens Kallithea...

Μεντιλίμπαρ: Ρισκάρουμε ακόμα και να χάσουμε όταν δεν παίζουμε με τη νοοτροπία που πρέπει

Ο Βάσκος τεχνικός τοποθετήθηκε τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο όσο και για το βάθος στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την ανάγκη να αγωνίζεται σε κάθε ματς με τη σωστή νοοτροπία

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Χαιρέκακα άτομα που ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου, για εμένα πλέον είναι σαν να μην υπάρχουν» (vid)

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει ότι «λόγω ηθικής» δεν θα ξανασυνομιλήσει για οτιδήποτε με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για το γεγονός πως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο Καλλιμάρμαρο - Η τοποθέτησή του για το ΣΕΦ και ο επίλογος με «αγάπη και ευημερία»

Ολυμπιακός: Με Μουζακίτη και Κωστούλα η αποστολή για Ατρόμητο – Εκτός οι Μασούρας, Μαρτίνς και Πιρόλα

Δύο 17χρονοι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται στις επιλογές του Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού με Ατρόμητο - Παραμένει εκτός ο Γιώργος Μασούρας

Η Λας Πάλμας κατέκτησε εύκολα το Super Cup Ισπανίας πριν τον Ολυμπιακό

Μόλις 76' χρειάστηκε η Λας Πάλμας για να ξεκινήσει...

Χωρίς Κόλεϊ αλλά με Λόβρεν η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Άρη

Γνωστή έγινε η αποστολή του ΠΑΟΚ για το εντός...

Γουλβς – Λίβερπουλ 1-2: Οι Κόκκινοι πέρασαν από το Μολινό και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής

Το (νέο) στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι δεν το άφησε...

Τζένοα – Γιουβέντους 0-3: Επιβλητικό πέρασμα από τη Γένοβα με σούπερ Βλάχοβιτς

Επιστροφή στις νίκες για τη Γιουβέντους μετά από τρία...

Χωρίς Καρλίτος στο Καραϊσκάκη ο Ατρόμητος

Με μια πολύ σημαντική απουσία - όπως στο παιχνίδι...

LIVE: Ολυμπιακός – Περιστέρι

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη του δεύτερου ημιτελικού του Super Cup στη Ρόδο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι