28.8 C
Athens

Η Σερβία ζητάει να τιμωρηθούν Αλβανία και Κροατία και απειλεί με αποχώρηση από το Euro

Την παραδειγματική τιμωρία της Αλβανίας και της Κροατίας ζητάει η Σερβία, η οποία απειλεί με αποχώρηση από το Euro σε περίπτωση που δε συμβεί κάτι τέτοιο.

Αλβανία και Κροατία δεν μπόρεσαν να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές μένοντας στο 2-2, σε ένα αποτέλεσμα που δε βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες. Ωστόσο από το παιχνίδι προέκυψε ένα άλλο θέμα, καθώς η Σερβία δια στόματος του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας, Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς ζητάει την τιμωρία των δύο ομάδων.

Κι αυτό γιατί Αλβανοί και Κροάτες φώναξαν μαζί υβριστικό σύνθημα κατά της Σερβίας στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους Σέρβους να είναι εξαγριωμένοι και να απειλούν ακόμη και με αποχώρηση από τη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς:

«Πρώτα από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για την υποστήριξή τους στον αγώνα με την Αγγλία και ελπίζω ότι θα νικήσουμε τη Σλοβενία. Αυτό που συνέβη στο Κροατία – Αλβανία είναι σκανδαλώδες και θα ζητήσουμε κυρώσεις από την UEFA, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστεί η διοργάνωση για εμάς.

Είμαστε σίγουροι ότι θα τιμωρηθούν, γιατί ήδη στην UEFA έχουν ανταποκριθεί στην έκκλησή μας για απομάκρυνση του λεγόμενου δημοσιογράφου από την Αλβανία. Θα απαιτήσουμε από την UEFA να τιμωρήσει τις ομοσπονδίες και των δύο επιλογών. Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό, αλλά αν η UEFA δεν τους τιμωρήσει, θα σκεφτούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Για την τιμωρία που δέχθηκε η Σερβία: «Τιμωρηθήκαμε για μεμονωμένες περιπτώσεις και οι οπαδοί μας συμπεριφέρθηκαν πολύ καλύτερα από τους άλλους. Ένας οπαδός τιμωρήθηκε για ρατσιστικές προσβολές και δεν θέλουμε να αποδοθεί σε άλλους. Εμείς οι Σέρβοι είμαστε κύριοι και έχουμε ανοιχτή καρδιά, οπότε εγώ έκκληση στους οπαδούς να παραμείνουν κύριοι».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς