Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Δύο ασημένια μετάλλια από Σίσκο και Μάρκο με πανελλήνια ρεκόρ, χάλκινο η Ντουντουνάκη

Έκανε μια φανταστική κούρσα ο Απόστολος Σίσκος στον τελικό στα 200μ ύπτιο: ήταν μπροστά σε όλη τη κούρσα και έχασε το χρυσό μετάλλιο στη χεριά από τον Ουκρανό συνομήλικό του, Αλεκσάντρ Ζελτιάκοφ, πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης το 2023.

Ο Σίσκος, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, είναι το πρώτο του στη κατηγορία ανδρών, σημειώνοντας ένα τρομερό και φοβερό πανελλήνιο ρεκόρ: 1:55.42 ο χρόνος του, 1:56.34 είχε ο Απόστολος Χρήστου από τις 17/5/2024 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ζελτιάκοφ νίκησε με 1:55.39. Στο τσακ…Ο Σίσκος έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατεβαίνει το 1:56.00 στο αγώνισμα, ενώ το μετάλλιο του είναι το πρώτο της Ελλάδας στα 200μ ύπτιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (όπως πρώτο είναι και για την Ουκρανία το χρυσό του Ζελτιάκοφ)

 

Πέντε ημέρες πριν από τα 19α γενέθλιά του, ο αθλητής της Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, οδήγησε τον τελικό από την αρχή. Πέρασε σε 26.97 στα 50μ, 56.46 στα 100μ και 1.26.11 στα 150μ ,συνεχώς στη πρώτη θέση. Στην ίδια εγκατάσταση πέρυσι ο Σίσκος είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ ύπτιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων.

Το χάλκινο μετάλλιο στο σημερινό τελικό των 200μ ύπτιο κατάκτησε ο Ρόμαν Μιτιούκοφ (Ελβετία) που τερμάτισε σε 1:55.75 (τριτος και το 2021 στη Βουδαπέστη κι ενώ τον Φεβρουάριο ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο της Ντόχα).

Χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πεταλούδα η Ντουντουνάκη

Ελάχιστα λεπτά μετά το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Σίσκου, η Άννα Ντουντουνάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα.

Η Άννα Ντουντουνάκη «έσπασε» τη κατάρα της 4ης θέσης στα 50μ πεταλούδα και με χρόνο 26.18 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

 

Είναι το δεύτερο μετάλλιό της στην ιστορία της στη διοργάνωση μετά το χρυσό στα 100μ πεταλούδα (2021) αλλά στα 50μ ήταν 4η το 2021 και το 2022. Νικήτρια η Σάρα Γιούνεβικ, από τη Σουηδία με 25.68, δεύτερη ήταν η Ρους Βανοτερντάικ (Βέλγιο) με 26.08.

Ασημένιο μετάλλιο στα 800μ. ελεύθερο με πανελλήνιο ρεκόρ ο Μάρκος

Μετά το ασημένιο του Απόστολου Σίσκου και το χάλκινο της Άννας Ντουντουνάκη, ο Δημήτρης Μάρκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ ελεύθερο με επίδοση 7:48.59. Επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ καθώς κατέρριψε το 7:49.97 που είχε σημειώσει τον περασμένο Φεβρουάριο, στο ααγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

 

Νικητής αναδείχθηκε το μεγάλο φαβορί, ο Ουκρανός Μιχάιλο Ρόμαντσουκ (τρίτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021 στο Τόκιο), ο οποίος τερμάτισε σε 7:46.20 και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο του στο αγώνισμα, ενώ τρίτος ήταν ο Ούγγρος Ζάλαν Σάρκανι με 7:49.29.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Αταμάν: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν κάναμε καλή προετοιμασία

Το σχόλιο του Τούρκου τεχνικού των Πρασίνων για την «κακή προετοιμασία» της ομάδας του το καλοκαίρι και το ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον Δ. Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του

Μπαρτζώκας: Δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά σε αυτούς τους 10 μήνες, να κρατήσουμε ζωντανό το κίνητρο όλων

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, αφού ξεκαθάρισε ότι στους 10 μήνες μίας απαιτητικής σεζόν «δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά», μίλησε και για τη διαχείριση των ξένων παικτών που για την ώρα δεν τον δυσκολεύει

Παπανικολάου: Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε ως αρχηγός του Ολυμπιακού στη...

LIVE Streaming η συνέντευξη Τύπου για το Σούπερ Καπ

Δείτε σε live streaming από το επίσημο κανάλι του ΕΣΑΚΕ στο YouTube τη συνέντευξη Τύπου του Super Cup, που φιλοξενείται στη Ρόδο

Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Οσμάν η επτάδα των ξένων για το Σούπερ Καπ

Χωρίς τον Τσεντί Οσμάν θα παραταχθεί στο επερχόμενο Σούπερ...

Θύρα 7 για μεταγραφή Γιαζιτζί: «Τον ενημερώνουμε πως όποιος είναι μέλος του Ολυμπιακού απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Με ανάρτησή της η Θύρα 7 τοποθετήθηκε για την επικείμενη μεταγραφή του Γιουσούφ Γιαζιτζί στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως οποιοσδήποτε αποτελεί μέλος της ομάδας «απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Η πρώτη αποστολή του Πουρσαϊτίδη στον Βόλο

Με 20 ποδοσφαιριστές αποτελείται η αποστολή του Βόλου για...

Παρί – Ρεν 3-1: Μπαρκολά λαμπρός οδηγεί τους πρωταθλητές

Με κορυφαίο για ακόμη ένα παιχνίδι τον Μπράντλεϊ Μπαρκολά,...

Μίλαν – Λέτσε 3-0: Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τους ανεβασμένους Ροσονέρι (vid)

Η Μίλαν έστησε πάρτι νίκης απέναντι στην Λέτσε για...

Αταμάν: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν κάναμε καλή προετοιμασία

Το σχόλιο του Τούρκου τεχνικού των Πρασίνων για την «κακή προετοιμασία» της ομάδας του το καλοκαίρι και το ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον Δ. Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του